- MALZEMELER (26 cm kelepceli kalip icin)
- Hamuru icin:
- 1 paket tereyag yada margarin,
- 1 su bardagi sut,
- 1 cay kasigi tuz,
- 450-500 gram un ( hamurunuz civik kalirsa un ekleyebilirsiniz),
- yarim paket kabartma tozu.
- Besamel sosu icin:
- 2-3 yemek kasigi tereyag,
- 2,5 yemek kasigi tepeleme un,
- 2 su bardagi sut,
- 1 cay bardagi kasar peyniri,
- tuz,
- karabiber.
- Ici icin:
- 5 adet haslanmis tavuk budu ( lezzetli olmasi acisindan sirf but kullandim, yanliz benim butlarim buyukdu, 1 tavuk gogsu+1 but seklindede yapabilirsiniz ),
- 400 gram mantar,
- 1 adet buyuk sogan ( yemeklik dogranmis),
- 1 cay kasigi muskat cevizi rendesi ( cok hos tad verdiginden kullandim yoksa kullanmayadabilirsiniz),
- 2-3 yemek kasigi siviyag,
- tuz,
- uzeri icin 1 su bardagi kasar peyniri rendesi.
- YAPILISI:
- Hamuru icin oncelikle unu, tereyagini , tuzu ve kabartma tozunu bir kaba alin .
- Uzerine yavas yavas sut ilavesiyle hamuru yogurun.
- Hamur ele yapismayan ve kulak memesi yumusakliginda oldugunda tart kalibina kenarlari yukardan bir parmak asagida olucak sekilde yerlestirin ( asagidaki resimde oldugu gibi, toplam 50-55 dakikada pisiyor).
- Hamuru yarim saat dolapta dinlendirin.
- Baska bir yerde besamel sosu icin tencereye tereyagi alip eritin, uzerine ununu ekleyin ve sutlu kahve rengi olana dek kavurun.
- Unu kavurup kokusu cikinca sutunu ekleyin ve muhallebiden daha koyu bir kivamda olana dek kavurun.
- Pisen sosa tuz, karabiber ve kasar peynirini ekleyip bir kenara alin.
- Diger bir tavada 2-3 yemek kasigi siviyagda once sogani, soganlar pembelesince dogranmis mantarlari ekleyip kavurun.
- Haslanmis olan tavuklari didip besamel sosa ekleyin.
- Kavurdugumuz mantarlarida ekleyip muskat cevizi ve tuzunu koyun.
- Dolabta dinlenen hamurun tabanini bir kac yerden catallayin ve onceden isitilmis 180 derecede 20 dakika kadar pisirin.
- Yari pisen hamura hazirladiginiz besamel soslu mantarli tavuklu harci koyun.
- En son uzerine bir su bardagi kadar kasar peyniri rendesi ekleyip firina tekrar koyun ve kasarlar eriyip nar gibi kizarana kadar pisirin ( asagidaki resimde oldugu gibi).
- Pisen payi yarim saat kadar dinlendirdikten sonra ilikken servis yapin.
- Yaninda guzel dostlar ve cay ilavesiyle afiyetle yiyin:).
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Ooo pek güzel ellerine sağlık...
YanıtlaSilAfiyet olsun diyecegim:) ins bir gun birlikte olur.....
Sil