Kekimizin malzemeleri su sekilde......
- MALZEMELER
- 2 yumurta,
- 1 su bardagi siviyag,
- 1 su bardagi seker,
- 1 su bardagi dogranmis kuru erik,
- yarim su bardagi nisasta,
- 1,5 su bardagi un,
- yarim su bardagi sut,
- yarim su bardagi iri dogranmis badem, ceviz veya findik kirigi ( ben hepsini karisik kullandim),
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 yemek kasigi hindistan cevizi ( arzuya gore),
- 1 limon kabugu rendesi.
- Glazuru icin:
- 3 yemek kasigi pudra sekeri,
- 2 yemek kasigi meyva suyu ( eger cok koyu olursa kivamini ayarlamak icin istediginiz kadar ekleyebilirsiniz).
- YAPILISI
- Yumurta ve seker iyice kopurene kadar cirpilir.
- Kuru erik ve ceviz, badem yada findik kirigi haric diger malzemelerin hepsi karistirilir.
- En son kuru erik ve ceviz bir kasik unla unlanir ve kek hamurunun icine konulur ( kekin dibine cokmemesi icin yapiyoruz bu islemi).
- Yaglanmis bir kek kabina dokulur ve onceden isitilmis 165-175 derecede yaklasik 45-55 dakika arasinda pisirilir.
- Herkesin firini farkli oldugundan arada bir kontrol etmeyi unutmayin ( yanliz firinin kapagini acmadan, dis camindan:) unutmayin kek hamuru firinin kapagini acarsaniz istediginiz gibi kabarmaz).
- Kekinizin tamamen pistigini su sekilde anlayabilirsiniz bir kurdani keke batirip cekin eger kurdana kek hamuru yapismamis olursa kekiniz tamamiyla pismis demektir.
- Firindan cikan kekinizi iyice sogutun.
- Uzerine arzu ederseniz 3 yemek kasigi pudra sekerini bir- iki yemek kasigi meyva suyuyla karistirip koyu kivamli bir glazur yapin ve kekinizin uzerini susleyin.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder