- MALZEMELER
- 150 gram tereyagi yada margarin,
- 1 su bardagi cekilmis badem,
- yarim su bardagi file badem,
- 1 su bardagi pudra sekeri,
- 3 su bardagi un,
- 1 cay kasigi vanilya ozu,
- 1 tatli kasigi kabartma tozu,
- 1 adet buyuk boy yumurta,
- uzeri icin pudra sekeri.
- YAPILISI
- Oncelikle un ve toz badem bir tencereye alinip hafif rengi donene kadar kavrulur.
- Kavrulduktan sonra sogumaya birakilir.
- Baska yerde tereyagi, pudra sekeri ,yumurta iyice karistirilir.
- Sogumus badem tozlu un karisimi tereyagina eklenir.
- Kabartma tozu, vanilyasi ve file bademide eklenip yogrulur.
- Hamur kivamina gelince tezgah uzerine 1 samtim kalinliginda acilir.
- Asagidaki resimdeki gibi bir su bardagiyla ay seklinde( yada ay kalibi kullanilarak) kesilir ve tepsiye dizilir.
- Yanliz hamur cok kirilgan oldugundan tepsiye dizerken dikkatli olun.
- Tepsiye dizilen kurabiyeler onceden isitilmis 165-175 derecelik firinda 20-25 dakika pisirilir.
- Kurabiyelerin pismesi herkesin firinina gore degisebilir arada bakmayi ihmal etmeyin.
- Hafif pembelesip pisen kurabiyelerimizi firindan ciktiktan 5 dakika sonra pudra sekerine bulayin ve servis yapin.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Harika gorurunuyorlar, bende denemeyi dusunuyorum ellerinize saglik :))
YanıtlaSilsegiler
Ins begenirsiniz cok tesekkurler:) Edali Mutfagim.
SilSevgiler:)
ellerine sağlık nefis görünüyor,afiyet şeker olmuş..
YanıtlaSilCok tesekkurler anne eli gibi asil ben size tesekkur ediyorum bu guzel tarif icin:)
SilSevgiler...
çok güzel görünüyor, denemek istiyorum, yalnız bir sorum olacak, bademleri ve unu kavururken yağ eklemek gerekiyor mu?
YanıtlaSilyok koyulmuyor canim cok ozur dilerim ya cokk uzun zamandir girmiyordum:(
YanıtlaSilSevgiler