13 Haziran 2011 Pazartesi

Halit Pasa Boregi

Bu boregi seneler evvel genc kizken Eyup'te olan Halit Pasa Konaginda yerdik.Annemin bir toplantisi olsa da Halit Pasa Konagina gitsek diye bakardim heyecanla.Sonralari  tahmini olarak evde deneyerek kendim boyle bir tarif cikardim.Tabi asil yerindekinin tadini tutarmi bilmiyorum yanliz tadanlarin hosuna gidiyor.Siz isterseniz krep diyin isterseniz borek,ister uzeri basamel soslu kasarla beraber firina verin,isterseniz benim yaptigim gibi aslina uygun olarak galeta ununa bandirip kizartin.Her sekilde bu borek bence enfes oluyor.Bana her yedigimde cok guzel seyler hatirlatiyor:)..Bu borek onceden yapilip dolabinizin dondurucu bolumunde muhafaza edilebiliniyor.Misafirleriniz gelmeden once cikarip biraz cozdurdukten sonra pisirmeniz yetiyor.Sanki daha yeni yapmiscasina mis gibi tazecik borekleriniz oluyor.Herkese simdiden kolay gelsin diyorum.Tarifimiz  ise soyle

MALZEMELER(20  krep hamuru icin)
3 yumurta,
2,5 su bardagi sut,
1 su bardagi tavuk suyu(ben tum kreplerimde mutlaka tavuk suyunu kullanirim sizede tavsiye ederim cok lezzetli oluyor),
yarim cay bardagi siviyag,
3 su bardagi un,
tuz,
karabiber,

IC HARCI ICIN
yarim kg kiyma,
2 orta boy sogan yemeklik dogranmis,
2 sivribiber,
bir kirmizi biber,
2 adet domates,
3 dis sarimsak,
1 tatli kasigi reyhan,
tuz,
karabiber,k
kirmizi biber,
yarim demet maydanoz,
arasina serpmek icin bir su bardagi kasar peyniri,
yarim cay bardagi siviyag.

YAPILISI
Oncelikle krep hamurunun malzemelerini guzelce cirpip kivamli bir hamur elde edin.Hamurunuzun puruzsuz olmasini istiyorsaniz bir suzekten gecirebilirsiniz.Krebi pisirmeden evvel hamurunu dolabta bir iki saat bekletirseniz daha guzel oluyor.Sonra bir tencereye kiymayi alip suyunu salip cekmesini bekleyin.Uzerine yagini dokup kucuk kucuk dogranmis soganlarini ve biberlerini alin.Iyice kavrulduktan sonra kabuklari soyulmus ve dogranmis domateslerini,sarimsaklarini ve baharatlarinida ekleyip karistirin.Pisen harcin altini kapattiktan sonra yarim demet kiyilmis maydanozunuda ekleyip sogumaya birakin.Dinlenmis krep hamurunuzu dolabtan cikarin.Bir tavayi hafif sekilde yaglayin (bu ilk krep icin gecerlidir digerlerinde gerek kalmiyor)ve kepce yardimiyla tavanin tabanina pistiginde incecik olucak sekilde krep hamurundan dokun  uzeri goz goz olunca diger tarafini cevirip cok bekletmeden alin.Ortasina bir yemek kasigi kiymali harctan ve uzerine bir kasikda kasar peynirini serpip sarma yapar gibi sarin.Sardiginiz krepleri once cirpilmis yumurtaya sonra galeta ununa bandirarak kizartin.Sicak servis edilirse daha guzel oldugunuda unutmadan soyleyeyim:)

AFIYET OLSUN
Kevser KURU:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder