Terbiyeli Şehriye Çorbası için malzemeler.
- Malzemeler (6-8 kişilik)
- 1adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış),
- 1 adet büyük havuç ( zar gibi doğranmış),
- 1 adet taze kırmızı biber ( küp küp doğranmış),
- 2 adet yeşil biber ( küp küp doğranmış),
- Arzuya göre 2 yemek kaşığı tereyağ yada yarım çay bardağı sıvıyağ,
- 1,5 çay bardağı ( küçük olanlardan 6 yemek kaşığına tekabül ediyor) arpa şehriye,
- 2 yemek kaşığı salça,
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 adet küp şeker,
- 1 küçük kase kıyılmış maydanoz ( çorbanın üzerine serpmek için),
- Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı,
- 1 limon suyu,
- 6 dü bardağı su ( et yada tavuk suyuda olur).
- Yapılışı:
- Bir tencereye tereyağ yada sıvıyağ alınır soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
- Sonra havuçları eklenir ve rengini verene kadar kavrulmaya devam edilir.
- Biberleri eklenir ve salçasıda konulup çevrilir .
- Tuz, karabiber,1küp şeker ve suyuda ilave edilip kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan çorbaya şehriyeleri ilave edilir ve yumuşayana kadar pişirilir.
- Yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır ve kaynayan çorbadan bir kepçe alıp yumurtaya eklenir hızlıca karıştırılır çorbaya eklenir.
- Pişen çorbayı servis yaparken maydanoz serpilir.
- Sıcak servis yapılır.
- Tarif üzerinde hafif değişiklikler yaptım İnstagram'dan Muna Hanım'a teşekkürler...
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder