Bu akşam sizlere pratik olduğu kadar lezzetli olan bir tarif vereceğim.Evinizde tavuk varsa hiç durmadan deneyin derim. Tarifine geçelim isteseniz.
- Malzemeler:
- 8 adet tavuk budu,
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı un,
- 4-5 yemek kaşığı ketçap ,
- 2 su bardağı kadar su ( tavuk suyuda olur),
- Tuz ,
- Karabiber,
- Kekik,
- 3-4 diş sarımsak .
- Yapılışı
- Tavukları bri tencereye koyup yarı şekilde haşlayın.
- Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup unu kavurun.
- Kavrulan una ketçabını ve sarımsağını ekleyin.
- Biraz çevirdikten sonra suyunu ve baharatlarını ekleyin ve kaynayın.
- Haşlanan tavukları bir borcama yerleştirip hazırladığınız harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Yanında patates veya herhangi bir pilavla servis yapabilirsiniz.....
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder