2 Ocak 2014 Perşembe

Ketçaplı Tavuk

                                        


      Bu akşam sizlere pratik olduğu kadar lezzetli olan bir tarif vereceğim.Evinizde tavuk varsa hiç durmadan deneyin derim. Tarifine geçelim isteseniz.
  • Malzemeler:
  • 8 adet tavuk budu,
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • 4-5 yemek kaşığı ketçap ,
  • 2 su bardağı kadar su ( tavuk suyuda olur),
  • Tuz ,
  • Karabiber,
  • Kekik,
  • 3-4 diş sarımsak .


                                       
  • Yapılışı
  • Tavukları bri tencereye koyup yarı şekilde haşlayın.
  • Bir tavada 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup unu kavurun.
  • Kavrulan una ketçabını ve sarımsağını ekleyin.
  • Biraz çevirdikten sonra suyunu ve baharatlarını ekleyin ve kaynayın. 
  • Haşlanan tavukları bir borcama yerleştirip hazırladığınız harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
  • Yanında patates veya herhangi bir pilavla servis yapabilirsiniz.....

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder