- Malzemeler (10-12 adet)
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı un,
- 2 yumurta,
- 2 yemek kaşığı şeker,
- Çeyrek çay kaşığı karbonat,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 2 yemek kasığı sıvıyağ yada tereyağ ( tavayı yağlamak için),
- Süslemek için istediğiniz bir reçel ve ceviz ( fındık, fıstık, bademde olur).
- Yapılışı:
- Yumurta, süt ve şeker bir kaba alınıp mikserlenir.
- Kuru malzemeleri sırasıyla eklenip hiç topak kalmayacak şekilde mikserlenmeye devam edilir.
- Tava hafif şekilde yağlanır küçük bir kepçeyle hazırladığınız hamurdan dökün ve üzerleri göz göz olana kadar ( yani küçük baloncuklar olana kadar ) pişirin ve diğer tarafına çevirin.
- Çok yüksek ateşte pişirmemeye özen gösterin.
- Arzu ettiğiniz reçel , çikolata , kaymak, yemiş yada meyvelerle süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder