Sivas yöremize ait pilavımız için gereken malzemeler ...
- Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- 300 gram kemikli et ( haşlanmış),
- 2 su bardağı pilavlık pirinç,
- 1 su bardağı haşlanmış nohut,
- 1 çay bardağı soyulmuş badem ( arzuya göre aslında yok),
- 1 adet kuru soğan yemeklik doğranmış,
- 1 çay kaşığı tarçın ( isteğe bağlı),
- 1 tatlı kaşığı yenibahar,
- 1 tatlı kasığı tane karabiber,
- 3 su bardağı haşlanmış etin suyu ( pirincinize göre su ayarını değiştirebilirsiniz),
- Tuz.
- Yapılışı:
- Eti bir tencereye koyup su ilavesiyle haşlayın.
- Haşlanan eti küçük parçalara ayırın yada doğrayın.
- Başka bir tencerede tereyağını eritip kuru soğanı kavurun.
- Üzerine etini, nohutunu ve bademini ekleyip kavurmaya devam edin.
- Baharatlarını ve pirincinide ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- En son suyunu döküp kısık ateşte pişirin.
- Pilavınız pişince 15-20 dakika dinlendirin ve servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder