7 Ocak 2014 Salı

Maydanoz Kayganasi

    Bugünki tarifimizin ismi Maydanozlu Kaygana. Kaygana bildiginiz üzere Karadeniz mutfağına ait bir yemek cesididir. Çok çeşitli yeşilliklerle yapılır. Aslında kaygananin sözlük anlamı omlet demektir. Bu tarifi  yumurta ve yeşillik yemeyen cocuklarınız icin sekilli kaliplarla yaparsanız eğlenceli bir sekilde yediklerini göreceksiniz 😊 . Haydin sizde bebelerinizle mutfağa koşup tarifi deneyin......



  • Malzemeler
  • 4 yumurta,
  • 1 demet maydanoz( kucuk bir demet),
  • 5-6 yesil soğan,
  • 2 yemek kaşığı un, 
  • 1 çay bardağı peynir rendesi( hangi peynirden isterseniz ben tuzsuz dil peyniri kullandım),
  • 1 çay kasığı kabartma tozu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Az kırmızı pulbiber,
  • 2-3 yemek kasığı siviyag yada tereyağı.

  • Yapılışı:
  • Yumurtaları bir kaba kırıp icine incecik kıyılmış yeşilliklerini ve baharatlarını ekleyin . 
  • Un,peynir ve kabartma tozunuda koyup orta hızda mikserle çırpın.
  • Yaglanmis ve ısınmış tavaya kucuk bir kepçe yada kasık yardımıyla harçtan dokun arkali önlü pişirin .
  • Ilık sekilde servis yapın. 

Afiyet Olsun😊 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder