19 Ocak 2014 Pazar

Limonlu Bal Şuruplu ( Wolke) Kek

   

    • Malzemeler:
    • Keki için:
    • 3 adet yumurta,
    • 1 su bardağı toz şeker,
    • 1 limon kabuğu rendesi,
    • 1 su bardağı süt,
    • 2 su bardağı un,
    • 1 paket kabartma tozu,
    • 1 paket vanilya,
    • 100 gram yumuşamış tereyağ yada margarin,
    • Fırına koymadan önce üzerine dökmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri,
    • Limonlu Bal şurubu için:
    • 1 yemek kaşığı şeker,
    • 2 yemek kaşığı bal,
    • 1 adet limonun suyu,
    • 1 yemek kaşığı su,
    • Piştikten sonra üzerine serpmek için 1 yemek kaşığı pudra şekeri,

    • Yapılışı:
    • Öncelikle yumurta,şeker ve limon kabuğu rendesi iyice köprüne kadar (10 dakika kadar ) mikserlenir.
    • Tereyağ hariç diğer kek malzemeleri eklenip çırpılmaya devam edilir.
    • Son olarak oda sıcaklığındaki tereyağ da eklenir ve yağ kaybolana kadar mikserlenir.
    • Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş kalıba ( çok büyük bir kullanmanızı önermem, ben kelepçeli kalıp kullandım) dökülür üzerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri serpilir ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirilir. 
    • Pişen kek soğumaya bırakılır.
    • Küçük bir tencerede şurup malzemeleri karıştırılıp bal eriyene kadar ısıtılır.
    • Soğuman kekin üzerine kürdanla delikler açılır ve şurup bir kaşık yardımıyla dökülür. 
    • Her tarafına eşit dökmeye özen gösterin.
    • Üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.



    Afiyet Olsun :)
    Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder