- Malzemeler ( 14 adet köfte için)
- 750 gram kıyma,
- 1 kuru soğan rendesi ,
- 2 yumurta,
- 2 dilim ekmek ( suyla ıslatılmış ve sıkılmış),
- Tuz,
- Karabiber.
- Patates püresi için
- 4 orta boy haşlanmış patates
- 1 çay bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz,
- Karabiber,
- Üzeri için kaşar peyniri,
- Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça ,
- 2 büyük su bardağı su ( sosu için tuz, karabiber).
- Yapılışı
- Kıyma yukarıda belirtilen malzemelerle iyice yoğrulur avuç içi büyüklüğünde parçalar alınıp çanak şekli verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
- Başka bir tabakta haşlanan sıcak patatesler tereyağı ilavesiyle ezilir.
- Tuz, karabiber ve sütüde ilave edilip karıştırılır ( patateslerinizi robottan yada blendırdan geçirerek ezmeyin çok sıvılaştırıyor, bir çatalla ezmeniz daha iyi şonuç elde etmenize yardımcı olacaktır).
- Yarı pişmiş köfteler fırından çıkarılıp yukarda resimde olduğu gibi patates püresiyle doldurulur.
- 1 yemek kasığı salça ve su karıştırılır , tuz , karabiberde eklenip köftelerin dibine dökülür.
- Rendelenmiş kaşlar peyniride köftelerin üzerine konulduktan sonra fırının ayarı 200 dereceye getirilir 20 dakika daha pişirilir .
- Iyice kızarınca çıkarılıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder