15 Ocak 2014 Çarşamba

Hasanpaşa Köftesi


  • Malzemeler ( 14 adet köfte için)
  • 750 gram kıyma,
  • 1 kuru soğan rendesi ,
  • 2 yumurta,
  • 2 dilim ekmek ( suyla ıslatılmış ve sıkılmış),
  • Tuz, 
  • Karabiber.  
  

  • Patates püresi için 
  • 4 orta boy haşlanmış patates
  • 1 çay bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Üzeri için kaşar peyniri,
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça ,
  • 2 büyük su bardağı su ( sosu için tuz, karabiber).

  • Yapılışı
  • Kıyma yukarıda belirtilen malzemelerle iyice yoğrulur avuç içi büyüklüğünde parçalar alınıp çanak şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirilir.
  • Başka bir tabakta haşlanan sıcak patatesler tereyağı ilavesiyle ezilir.
  • Tuz, karabiber ve sütüde ilave edilip karıştırılır ( patateslerinizi robottan yada blendırdan geçirerek ezmeyin çok sıvılaştırıyor, bir çatalla ezmeniz daha iyi şonuç elde etmenize yardımcı olacaktır).
  • Yarı pişmiş köfteler fırından çıkarılıp yukarda resimde olduğu gibi patates püresiyle doldurulur.
  • 1 yemek kasığı salça ve su karıştırılır , tuz , karabiberde eklenip köftelerin dibine dökülür. 
  • Rendelenmiş kaşlar peyniride köftelerin üzerine konulduktan sonra fırının ayarı 200 dereceye getirilir 20 dakika daha pişirilir .
  • Iyice kızarınca çıkarılıp sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun :)
Kevser KURU






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder