18 Ekim 2011 Salı

Mercimekli Kofte

Dun aksam sevgili esim mercimekli kofte istedi. Resimden de anlasildigi uzere  hemen kollari sivayip mutfaga gectim ve mercimekli kofte yaptim. Aslinda bu kofteyi yemek arasinda,ikindi caylarinda yemek mumkun. Ben genelde cay saatlerinde tercih ediyorum. Bol yesillikli bir salatayla cok guzel gidiyor:)

MALZEMELER
2 su bardagi mercimek,
haslamak icin 5 s bardagi su,
tuz,
karabiber,
1 cay kasigi kimyon.

Ici icin:
2,5 su bardagi ince bulgur,
2 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
2 cay bardagi siviyag,
2 yemek kasigi biber salcasi( aci derseniz bir yemek kasigini domates salcasi olarakda kullanabilirsiniz),
1 yemek kasigi kuru nane,
1 cay bardagi su,
bir demet yesil sogan,
yarim demet maydanoz,
4 yemek kasigi nar eksisi,
1 adet limon suyu.

YAPILISI: Mercimek, su, tuz, karabiber ve kimyon bir tencereye konulur ve haslanir. Pisen mercimek bulgurun uzerine dokulur ve karistirilip uzeri kapatilir. Bulgurlarin iyice sismesi beklenir.
Diger tarafta tavaya siviyagi alinip soganlar kavrulur. Kavrulan soganlara salcasi konur bir iki karistirdiktan sonra nanesi eklenir 1 cay bardagi suyuda dokulup kisik ateste hafif pisirilir. Soganlar sismis bulgurlara eklenip iyice karistirilir ve sogumaya birakilir( kofteleri sikarken elimiz yanmasin diye o ilk sicakliginin gecmesini beklemeliyiz:) Soguyan bulgura sirasiyla yesil sogan,maydanoz,nar eksisi ve limon suyu katilip guzelce yogurulur. Elimizi suya batirip istedigimiz buyuklukte kofteler sikilir. Yaninda marulla yada yesil bir salatayla sunabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder