Bu corbayi cok uzun seneler once bir yemek programindan almistim. Tarif icinde kiyma olmasi sebebiyle kulagima hicde hos gelmemisti. Ama pisirip yedigimde dusundugum seylerin yanlis olduguna karar vermistim. Karanfil Ana isminin neden koyuldugunu da hala anlamis degilim:)) Uzun zamandir da evde pisirmiyordum. Soguk bir Newcastle gununde icimizi isitmasi icin iyikide yapmisim diyorum. Besleyici bir corba oldugundan cocuklariniz icinde guzel bir secim olabilir. Tarifimizde neler varmis isterseniz bakalim....
MALZEMELER
200 gram kiyma,
1 adet rendelenmis kuru sogan,
2 yemek kasigi siviyag.
Terbiyesi icin:
3 yemek kasigi siviyag,
3 yemek kasigi un,
6 su bardagi su (et suyu tercih ettim),
tuz,
karabiber,
yarim limon suyu.
YAPILISI: Kiymayi bir tavaya alip suyunu salip cekene kadar kavurun. Siviyagini ekleyip rendelenmis soganiyla birlikte kavurmaya devam edin. Orta buyuklukte bir tencereye siviyagi alip uzerine ununu ekleyin ve rengi donene kadar kavurun. Daha sonra suyunu, tuzunu ve karabiberinide ekleyip kaynatin. Bu asamada corbaniz cok koyu olursa su olcusunu cogaltabilirsiniz. Kavrulan kiymasini ve limon suyunuda katip altini kapatin. Uzerine kirmizi biber serperek servis yapabilirsiniz. Sicak ve mayhos tadiyla harika bir lezzet....
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Kevsercim ellerine sağlık mıs gıbı görünüyor.Bu çorba adını nerden aldı dıyorsun ya istersen analatayım.90 lı yılların başıydı bir tv kanalındaki kadın programına karanfil adında tombul bir köylü kadını çıkarmışlardı .Köy yerinde kendi çabalarıyla yaptığı başarıları anlatıyorlardı.İşte o teyzenin kafadan yaptığı çorbaydı.Tabi ben o zaman almamıştım tarifi ama birgün sizde yemiştik afiyetle.İyiki yaptın da hatırladık bende yapayım bari ;)))
YanıtlaSilCanim teyze'm cok tesekkurler aciklaman icin.Tabi ben o yillarda baya kucuk olunca hatirlayamadim inanki:))soguk kis gunlerinde insanin icini cok guzel isitiyor bu corba o teyzenin ellerine ve dusuncesine saglik diyorum cok guzel bir corba uretmis:)))
YanıtlaSil