- Malzemeler
- 1 kg lahana ( ince ince dogranmis),
- 300 gr kiyma,
- 5-6 yemek kasığı siviyag,
- 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
- Bir bas sarımsak ( büyüklüğüne göre değişir ben yaklaşık 5-6 büyük dış kullandım),
- 1-2 yemek kasığı salça ( biber salçası kullandım),
- 3 yemek kasığı bulgur,
- Tuz,
- Karabiber,
- Arzu ederseniz tablet et suyu,
- 2 su bardağı su.
- Yapılışı;
- Kiyma genişçe bir tencereye alınıp suyunu salip çekene kadar bekletilir.
- Yemek dogranmis soğanı , siviyagi ve sarımsakları eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Salçası eklenir ve ince ince dogranmis lahana yavaş yavaş eklenir.
- Lahananın hepsini bir anda koyamazsiniz kavurarak parça parça eklerseniz daha rahat karıştırırsınız.
- Son olarak arzuya göre et suyu tabletini , bulgurunu ve suyunu ekleyip yaklaşık yarım saat pişirmeye bırakılır.
- Lahanalar iyice yumusayinca pişmiş demektir.
- Ara sıra kontrol ederek su ilavesi yapabilirsiniz.
- Ben cok sulu sevmediğimden fazla eklemedim.
- Üzerine sade yada sarımsakli yogurtla servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder