- Malzemeler:
- 250 gr tereyagi yada margarin,
- 1 su bardagi pudra sekeri ( daha sekerli olsun derseniz 1,5 su bardaginida kaldirir),
- 2 yumurta ( birinin aki disina),
- 1 turk kahvesi fincani zeytinyagi yada siviyag,
- 2,5 subardagi misir nisastasi,
- 2,5 su bardagi un,
- 1 paket kabatma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 limon kabugu rendesi ,
- sonradan hamura eklemek icin : 1 tatli kasigi kakao
- 1 kase misir gevregi ( hafif elde ufalanmis),
- 1 kase cocopoks misir gevregi ( kakaolu toplardan oda ayni sekilde elde hafif ufalanmis).
- Yapilisi:
- Oncelikle tereyag, pudra sekeri, siviyag, limon kabugu 5 dakika kadar mikserlenir.
- Kuru malzemeleri bir anda degilde yavas yavas eklenir.
- Iyice ozdeslesene kadar yogrulur.
- Hamur yariya bolunur ( bunu eger iki cesitte yapmak isterseniz boyle yapin aksi takdirde hangi gevrekle yapmak isterseniz hepsini ona gore ayarlayin),
- Hamurdan cevizden kucuk parcalar alinir yuvarlanir ve once yumurta akina sonra misir gevregine batirilip tepsiye dizilir.
- Eger kakoluda yapmak isterseniz yariya ayirdiginiz hamurun diger kalan kisminida ucte bir kalicak sekilde bolun.
- Ve kucuk parcanin uzerine kakaoyu serpip iyice yogurun.
- Ayirdiginiz diger kisimdan ilk yaptigimiz kurabiyeden farkli olarak daha kucuk parcalar alin ve elinizde acin,
- Icine kakaolu hamurdan findik tanesi kadar koyup kapatin ve yuvarlayin .
- Onuda ayni sekilde yumurta akina batirin ,yanliz disini cikolatali top seklindeki misir gevregine batirip tepsiye dizin.
- 170 derecelik firinda catlayip hafif kizarana kadar pisirin.
- Benim firinim yaklasik 30-35 dakikada pisirdi.
- Pisen kurabiyelerinizi firindan cikarip yaninda sutlu kahve yada cayla servis yapabilirsiniz.
- Simdiden hepinize mutlu, huzurlu gunler dilerim.....
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder