Hayırlı sabahlar sevgili dostlarım:) bugun sizlere dün yapmış oldugum bir pastayı paylaşmak istiyorum. İlk defa yapanlar icin biraz meşakkatli gelebilir ama yapımı cok eğlenceli helede çocuklarınızla yaparsanız:). Sözü cok uzatmayalım hemen tarifimize gecelim ne dersiniz.
- Malzemeler
- Keki icin:
- 4 adet yumurta,
- 1 su bardağı Pudra şekeri,
- 1 su bardağı un,
- İstege göre bir limon kabuğu rendesi,
- Yarım su bardağı nişasta ( Mısır) ,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu.
- Muhallebisi icin;
- 2,5 su bardağı süt,
- 2 yemek kasığı un,
- 1 yemek kasığı Mısır nişastası,
- 1 yumurta sarısı,
- Yarim su bardasi seker,
- 1 yemek kasığı kadar tereyag yada margarin ( muhallebi pisince icine koymak icin ),
- İstege göre az limon kabuğu.
- Arası icin;
- 2 adet büyük muz,
- İstege bağlı damla çikolata ( ben evde olmayınca cikolatali damla bisküviden 8-10 tane ufalayip serptim),
- 1 paket krem santi ( paketin içindeki 2 torbada kullanılıyor ),
- 1,5 su bardağı süt ( krem santiyi cirpmak icin).
- Yapılışı:
- Öncelikle kek hamuru icin yumurta ve seker 10 dakika cirpilir .
- Köpük köpük olan yumurtaya kuru malzemelerin hepsi karisitirilip elekle elenir ve yumurtayı söndürmeden karistirilip yağlı kağıt serili ( ben dikdortgen borcam kullandım ) tepsiye dökülür.
- Onceden isitilmis 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir ( her zaman belirttiğim gibi fırınlar farklı olunca pişirme süresi kisalip uzatabilir unutmayin).
- Kek fırında piserken muhallebi malzemeleri( tereyag hariç) cigden bir tencereye alınıp cirpilir.
- Ocağa konulup iyice koyulasana kadar pişirilir.
- Pisen muhallebiye tereyağı konulup kenara soğuması icin bırakılır ( iyice soğutmaya özen gösterin eger soğumaz diye düşünürseniz keki çirpmadan once bile yapabilirsiniz muhallebiyi).
- Muhallebi sogurken krem santi 1,5 bardak sutle cirpilir.
- Soguyan muhallebiye bir - 2 yemek kasığı santi konulup hızlı bir sekilde tellenir.
- Sonrasında kek pisip fırından çıkar çıkmaz suyla iyice islatilmis ve sikilmis bir havlunun yada tulbentin üzerine ters cevrilerek alınır kağıdı yavaşça çekilip çıkarılır ( tulbent yada havlunuz kokulu olmasın direk kekinize gecer unutmayın:).
- İsterseniz bu esnada kekinizi az sutle islatabilirsiniz ( ben tercih etmedim).
- Yavaş bir sekilde islak havluyla rulo yapılır ve bir kac dakika bekletilir.
- Tekrar açılıp kekin arasına muhallebinin yarısı sürülür ve uzunlamasina na muzlar yerleştirilir..
- Arzu ederseniz damla çikolatası yada benim yaptıgım gibi cokodamlali hanimeller serpilir yeniden dikkatlice rulo yapılır.
- Kalan muhallebi ile üzeride kaplanip bir kac saat dolapta bekletilir.
- İyice dinlenen kekin üzerine her yerini kapatacak sekilde krem santisi sürülür.
- Dilediğiniz gibi susleyerek servise hazır etmiş olursunuz:).
- Üzerine çeşitli meyva sosları yada çikolata sosuda dokulebilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder