15 Aralık 2013 Pazar

Muzlu Rulo Pasta

    Hayırlı sabahlar sevgili dostlarım:) bugun sizlere dün yapmış oldugum bir pastayı paylaşmak istiyorum. İlk defa yapanlar icin biraz meşakkatli gelebilir ama yapımı cok eğlenceli helede çocuklarınızla yaparsanız:). Sözü cok uzatmayalım hemen tarifimize gecelim ne dersiniz. 


  • Malzemeler
  • Keki icin:
  • 4 adet yumurta, 
  • 1 su bardağı Pudra şekeri,
  • 1 su bardağı un,
  • İstege göre bir limon kabuğu rendesi,
  • Yarım su bardağı nişasta ( Mısır) ,
  • 1 paket vanilya, 
  • 1 paket kabartma tozu.

  • Muhallebisi icin;
  • 2,5 su bardağı süt,

  • 2 yemek kasığı un,
  • 1 yemek kasığı Mısır nişastası,
  • 1 yumurta sarısı,
  • Yarim su bardasi seker,
  • 1 yemek kasığı kadar tereyag yada margarin ( muhallebi pisince icine koymak icin ),
  • İstege göre az limon kabuğu.
  • Arası icin; 
  • 2 adet büyük muz,
  • İstege bağlı damla çikolata ( ben evde olmayınca cikolatali damla bisküviden 8-10 tane ufalayip serptim),
  • 1 paket krem santi ( paketin içindeki 2 torbada kullanılıyor ),
  • 1,5 su bardağı süt ( krem santiyi cirpmak icin).

  • Yapılışı:
  • Öncelikle kek hamuru icin yumurta ve seker 10 dakika cirpilir .
  • Köpük köpük olan yumurtaya kuru malzemelerin hepsi karisitirilip elekle elenir ve yumurtayı söndürmeden karistirilip yağlı kağıt serili ( ben dikdortgen borcam kullandım ) tepsiye dökülür.
  • Onceden isitilmis 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir ( her zaman belirttiğim gibi fırınlar farklı olunca pişirme süresi kisalip uzatabilir unutmayin).
  • Kek fırında piserken muhallebi malzemeleri( tereyag hariç) cigden bir tencereye alınıp cirpilir.
  • Ocağa konulup iyice koyulasana kadar pişirilir. 
  • Pisen muhallebiye tereyağı konulup kenara soğuması icin bırakılır ( iyice soğutmaya özen gösterin eger soğumaz diye düşünürseniz keki çirpmadan once bile yapabilirsiniz muhallebiyi).
  • Muhallebi sogurken krem santi 1,5 bardak sutle cirpilir.
  • Soguyan muhallebiye bir - 2 yemek kasığı santi konulup hızlı bir sekilde tellenir.
  • Sonrasında  kek pisip fırından çıkar çıkmaz suyla iyice islatilmis ve sikilmis bir havlunun yada tulbentin üzerine ters cevrilerek alınır kağıdı yavaşça çekilip çıkarılır ( tulbent yada havlunuz kokulu olmasın direk kekinize gecer unutmayın:).
  • İsterseniz bu esnada kekinizi az sutle islatabilirsiniz ( ben tercih etmedim).
  • Yavaş bir sekilde islak havluyla rulo yapılır ve bir kac dakika bekletilir.
  • Tekrar açılıp kekin arasına muhallebinin yarısı sürülür ve uzunlamasina na muzlar yerleştirilir..
  • Arzu ederseniz damla çikolatası yada benim yaptıgım gibi cokodamlali hanimeller serpilir yeniden dikkatlice rulo yapılır.
  • Kalan muhallebi ile üzeride kaplanip bir kac saat dolapta bekletilir.
  • İyice dinlenen kekin üzerine her yerini kapatacak sekilde krem santisi sürülür. 
  • Dilediğiniz gibi susleyerek servise hazır etmiş olursunuz:). 
  • Üzerine çeşitli meyva sosları yada çikolata sosuda dokulebilir.







Afiyet Olsun:)
Kevser KURU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder