- Malzemeler:
- 3 yumurtA,
- 1,5 su bardagi seker ( arzunuza gore yarim bardak daha koyabilirsiniz ben uzerine sos yaptigimdan daha cok seker eklemek istemedim),
- 1 su bardagi rendelenmis ( rendenin kucuk tarafiyla) elma,
- 1 su bardagi havuc ( ayni sekilde rendelenmis),
- 1 su bardagi siviyag,
- 1 su bardagi ceviz,
- 3 tatli kasigi tarcin,
- 3 tatli kasigi hindistan cevizi ( yoksa problem degil),
- 1 adet limon kabugu yada portakal kabugu ( sahane bir lezzet veriyor yoksa sorun degil),
- 2 su bardagi un ( ununuz eger 2 bardak cikmazsa yarim bardagini nisasta seklindede kullanabilirsiniz bnden size kucuk bir tiyo:),
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 cay kasigi karbonat ( daha guzel kabarmasina yardimci olur).
- Sosu icin ise:
- 1 Paket cikolata sosu,
- 2,5 su bardagi sut,
- 1 yemek kasigi tereyag yada margarin ( sosa parlaklik vermesi icin).
- Suslemek icin ise:
- antep fistigi,
- hindistan cevizi,
- arzu ettiginiz diger malzemeler:).
- Yapilisi
- Yumurta ve sekeri iyice kopuk gibi olana kadar cirpin ( yaklasik 10 dakika kadar),
- Sirasiyla siviyagini ,havuc, elma ve baharatlarini ekleyin.
- Kuru malzemelerin hepsini suzekten gecirin ve hamuru sonmemesi icin tahta bir kasikla yavas yavas karistirin.
- Tum malzemelerin karistigindan emin olduktan sonra yaglanmis firin kabina dokun.
- Ve onceden isitilmis 170 derecelik firinda 50-60 dakika arasi( herkesin firinina gore degisiyor 45-50 dakikadan sonra kontrol etmeyi unutmayin) pisirin.
- Kekiniz piserken cikolata sosunu uzerindeki tarife gore yapin altini kapattiktan sonar tereyagini ekleyin ve sogumaya birakin.
- Pisen kekinizi kabindan cikarmadan sogutun.
- Kek ve sos soguyunca keki bir servis kabina alin uzerine sosunu dokup arzu ettiginiz gibi susleyin.
- Kekimiz servise hazir :)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder