- MALZEMELER
- 1 paket tereyagi yada margarin ( oda sicakliginda),
- yarim cay bardagi siviyag,
- 1 su bardagi pudra sekeri,
- 1 yumurta,
- 2 tatli kasigi neskafe,
- 1 cay kasigi tarcin,
- 1 limon kabugu rendesi ( illa koyma zorunlulugu yok ben ekledim),
- 2 yemek kasigi cay ( normal bildigimiz cay ),
- 1 su bardagi ceviz,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- aldigi kadar un.
- YAPILISI:
- Oncelikle tereyagi, pudra sekeri, yumurta ve siviyagi iyice karistirin.
- Sonrasinda ceviz ve cay haric diger tum malzemeleri ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
- En son cay ve cevizinide ekleyip dolapta yarim saat bekletin.
- Dolabta dinlendirdigimiz hamuru 1 yada 2 santim kalinliginda acin ve istediginiz kaliplarla kesip hafif yaglanmis tepsiye dizin.
- Onceden isitilmis 180 derecede kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikan kurabiyeleri sogutun.
- Arzu ederseniz pudra sekerine bulayip servis yapabilirsiniz.
- Eminim o sekilde daha guzel olucaktir....
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU.
Hoşgeldiiin Kevserim...Şükür kavuşturana kurabiyeyle de olsa.Kurabiyen harika görünüyor eminim tadı da öyledir.Geçenlerde bende internette gezerken çerçöp kurabiyesi diye çaylı kurabiye görmüştüm açıkçası nasıl olur diye de merak ettiydim.Harika ellerine sağlık...
YanıtlaSilHosbuldukkk Teyzem.
SilKurabiyenin tadi cidden cok guzel oluyor bende ilk yedigimde hic anlamadim icinde cay oldugunu, duyunca sasirmistim :).Cok saol teyze'cim.....
Sevgiler
Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Tesekkurler Fuat bey, ins deneyip sizde begenirsiniz.
SilSaygilar.