Enfes, yumuş yumuş yeni tarifle aranızdayim. Sevgili görümcem Gökce'nin arkadası ve komşusu Elif Hanım'dan aldık bu guzel tarifi . Alır almaz denedim ve herkesin vazgeçilmez tarifleri vardır ya iste o listeme ekledim. Ugrastirmayan ama bir o kadar lezzetli ve kolay bu tatlıyı hemencecik deneyin derim.....
- Malzemeler:
- 30 adet baklava yufkasi( cok fazla kabarık sevenler 40 adette kullanabilir),
- 250 gram eritilmis tereyag ( baklava yufkalarının aralarına surmek icin),
- Keki icin:
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağından bir parmak eksik seker ,
- 1 su bardağından bir parmak eksik siviyag,
- 1 su bardagi toz fıstık,
- 1 su bardagi un,
- 1 paket kabartma tozu.
- Şerbeti icin:
- 3 su bardagi seker,
- 4 su bardagi su,
- Bir kac damla limon suyu.
- Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti kaynatip iyice soğutun.
- Baklava yufkalarının aralarına surmek icin tereyag eritin ve ilitin.
- Yumurta ve sekeri kopuk kopuk olup beyazlasana kadar mikserleyin ( 10 dakika sürüyor).
- Ardından diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karistirin.
- Benim tepsim baklava yufkalarının buyuklugundeydi ondan sıkıntı çekmedim tepsiye yerlestirirken.
- Tepsiyi hafif yaglayin ve 15. Kata gelene kadar yufkaları yaglayip ust üste dizin.
- 15. kata gelindiğinde hazırlamış olduğunuz keki yayın.
- Tepsinin cok kenarlarına yaymayın sonunda keserken kek kendi yayılıyor.
- Keki yaydıktan sonra aynı sekilde 15 kat baklava yufkasını aralarını yaglayarak ust üste dizin.
- Yufkalar bittikten sonra dilimleyin ve kalan yagi her yerine yayın.
- Onceden isitilmis 180 derecelik fırında nar gibi kizarana kadar pisirin.
- Fırından cikmis kızgın baklavaya soguk şerbeti dokun.
- Soguyunca fıstık ile süsleyip servis yapın....
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
canım ellerine sağlık ya çok leziz görünüyor. bende deneyeceğim umarım lezzetli olur. baklavayı ailecek çok seviyoruz. :)
YanıtlaSilKuru baklava tadında ama tam olarak değilde :) çok güzel oldu eline sağlık :)
YanıtlaSil