21 Kasım 2014 Cuma

Lokumlu Kurabiye

   Lokum gibi bir gun dilerim herkese😊
Evde hediye gelmis lokumlar birikir birikir ne yapayım aman atılmasın yeriz deriz ama o lokumlar bir turlu bitmek bilmez diyenlerdenseniz benim gibi buhranlar geçirip mutfağa girip kafadan bir kurabiye yapayimda lokumlarda degerlenmis olur diye düşünüyorsanız sizlerde bu tarifi deneyebilirsiniz . Tek söyleyeceğim işe güce dalıp kurabiyeleri fırında fazla bekletmeyin yoksa lokumlu kurabiye degil taş kurabiye oluyorlar . Hafif pembelesince yaklasik 20 dakikada hazır olurlar. Fırınınıza gore bu sure degisiklik gösterebilir (15dak ineyebilir).

Haydi hanımlar 👩, beyler 👨 mutfağa koşalım 🏃...
Simdiden kolay gelsin .


  • Malzemeler :
  • 1 paket tereyag yada margarin ( yumuşamış, ben Ülker gurme kaymakli kullandım),
  • 3 yemek kasigi nisasta, 
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra sekeri,
  • 1 paket vanilya ,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldigi kadar un (  yaklasik 3 su bardagi kullandım ama malzemeleriniZin farklılıklarına gore değişebilir.
  • Kurabiye ici icin:
  • Lokum. 

  • Yapılışı:
  • Lokum haric tum malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur yogurun .
  • 15-20 dakika hamuru dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve icine lokum koyup yuvarlayin.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. 
  • 170 derecede hafif pembeleşene kadar pisirin.
  • Pisen kurabiyelerinizi arzu ederseniz benim gibi bitter çikolatayı benmari usulü ( kaynayan suyun üzerine bir tabak koyup icinde eritme yöntemi ile) eritip susleyebilirsiniz.
  • Cay saatleri ve gündüz oturmalarımız icin farklı bir lezzet .
  • Umarım beğenirsiniz.
Afiyet Olsun😊 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder