Gectigimiz hafta İstanbul'dan cok değerli misafirlerimiz vardı .
Ana yemek olarak ne yapsam diye düşüne düşüne helak oldum ama sonunda potpie 'da karar kıldım.
Potpie İngilizlerin cok sık ve severek yaptıgı yemeklerden.
İcini et oldugu kadar tavuk, balıklada yapabiliyorlar. Ben biraz bizim damak tadımıza gore güncelleyerek size tarifini vereceğim . Sizlerde hic pişman olmayacaksiniz. Üzerindeki citir citir milfoy içindeki kremali ve sebzeli et ay simdi bile canım istedi :)) .
Haydin tarifimize gecelim sevinelim...
- Malzemeler (8-10 kişilik)
- 500 gram kusbasi et ( kuzu kullanırsanız daha sahane olur),
- Yarım cay bardagi siviyag,
- 2 adet kuru sogan( yemeklik dogranmis),
- 2 adet yesil biber,
- 1 adet taze kırmızı biber,
- 3 adet küp dogranmis kizartilmis patates,
- 2 su bardagi bezelye ( haslanmis yada konserve),
- Tuz,
- Karabiber,
- 1 tatlı kasigi kekik.
- Sosu icin:
- 2 yemek kasigi tereyag( siviyagda olur ),
- 2 yemek kasigi un,
- 2,5 su bardagi sut ,
- 1 paket krema ( 200 ml),
- 1 su bardagi kasar peyniri rendesi,
- Tuz,
- Karabiber .
- Üzeri icin:
- Kısı sayısına gore milfoy hamuru,
- Üzerine surmek icin yumurta sarısı.
- Yapılışı:
- Öncelikle kusbasi etler suyunu salip çekene kadar kavrulur.
- Eger etleriniz pişmedi ise az su ekleyip iyice yumuşamana kadar pişirilir.
- Pisen ete siviyag ,kuru sogan ve biberleri eklenir kavrulur.
- Kavrulunca kizartilmis patates ve bezelyesi eklenir.
- Baharat ve tuzu katılır kenara alınır .
- Sosu icin tencereye yağ ve un alınır unun kokusu çıkıp hafif rengi donene kadar kavrulur.
- Sutu ve kremasi eklenir.
- Hafif tuz ve karabiberle sos karıştırılır ve kaynatilir.
- Hazırlanmış etlere sosu dokulur.
- Kasar peyniride ilave edilip cok nazik sekilde karıştırılır. ( malzemeler ezilmesin diye nazik ce karıştırıyoruz).
- Soslu ve etli malzeme güveçlere yerleştirilir.
- Güveçlerin kenarları hafif siviyag ile yaglanir ve milfoy hamuruyla üzeri kapatılır.
- Yumurta sarısı sürülür ve onceden isitilmis 180 derecede kizarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun😊
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder