- Malzemeler:
- 5-6 tane orta boy patates ( sıvıyağ ve tuzu ilavesiyle haşlanmış),
- Bir tutam kıyılmış dereotu,
- Bir tutam kıyılmış maydanoz,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- Tuz,
- Karabiber ,
- 2 adet havuç ( rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş),
- 2 adet rendelenmiş sarımsak,
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Üzeri için,
- 1 kase yoğurt,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe göre)
- Süslemek için,
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- Pulbiber,
- Kuru nane.
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesler 1 kaşık tereyağ, maydanoz,dereotu, tuz ve karabiberle ezilerek karıştırılır.
- Başka bir tavada rendelenmiş havuç ve sarımsak zeytınyağı ve tuz ilavesiyle beş dakika kadar kavrulur.
- Elinizi hafif yağlayarak patatesten istediğiniz büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortasına parmağınızla çukur yapılır.
- Çukur olan yerlere havuç konur .
- Üzerine yoğurdu, mayonez, tuz ve sarımsakla karıştırılıp dökülür.
- Son olarak yağı yakılır ve süslenir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder