3 Nisan 2014 Perşembe

Patates Topları

  • Malzemeler:
  • 5-6 tane orta boy patates ( sıvıyağ ve tuzu ilavesiyle haşlanmış),
  • Bir tutam kıyılmış dereotu,
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz,
  • Karabiber ,
  • 2 adet havuç ( rendenin küçük tarafıyla rendelenmiş),
  • 2 adet rendelenmiş sarımsak,
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Üzeri için,
  • 1 kase yoğurt,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı mayonez ( isteğe göre)
  • Süslemek için,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Pulbiber,
  • Kuru nane.
          Yapılışı:
  • Haşlanmış patatesler 1 kaşık tereyağ, maydanoz,dereotu, tuz ve karabiberle ezilerek karıştırılır.
  • Başka bir tavada rendelenmiş havuç ve sarımsak zeytınyağı ve tuz ilavesiyle beş dakika kadar kavrulur.
  • Elinizi hafif yağlayarak patatesten istediğiniz büyüklükte parçalar koparılıp yuvarlanır ve ortasına parmağınızla çukur yapılır.
  • Çukur olan yerlere havuç konur .
  • Üzerine yoğurdu, mayonez, tuz ve sarımsakla karıştırılıp dökülür.
  • Son olarak yağı yakılır ve süslenir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder