Onceden bahsettimmi bilmiyorum ama esim Antep'te doğmuş ve üniversiteye gidene kadar orda büyümüş. Eeee Antep isin icinde olunca damak zevkide üçe bese katlanıyor tabi. Sevgili Yıldız Annem'in ( kayınvalidem) ellerinden yemiştim bu guzel lezzeti . Bu piyazi ozel yapan unsurlardan biride Yıldız annemin kendi bağından toplayıp elcagizlariyla yaptıgı kırma yesil zeytinlerdir. Yapan ozel olunca yapılan kişilerde ozel oluyor . İnsallah misafirlerim begenmislerdir diyorum ve geciyorum....
- Malzemeler
- 1 buyuk yemek tabağı çekirdeği çıkartılmış yesil zeytin,
- 3-4 dal taze sogan( incecik kıyılmış),
- Yarım demet maydaboz( incecik kıyılmış),
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
- 1 tatlı kasığı kırmızı pulbiber,
- 3-4 yemek kasığı nar eksisi,
- 4-5 yemek kasığı zeytinyagi,
- Tuz,
- Karabiber ,
- İstege göre limon suyu.
- Yapılışı:
- Çekirdeği çıkartılmış zeytinlere diğer tum malzemeler karıştırılır.
- Tadına bakıp arzu ettiginiz nar eksisi , limon yada tuzu ekleyebilirsiniz.
- Kahvaltılarda yada ikindi caylarinizda sunabileceginiz hoş bir tad.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder