- Malzemeler (8 kase icin)
- 2,5 litre sut ( hazır olmayacak),
- 2 turk kahvesi fincanı kırık pirinc,
- 2 su bardağı seker ( arzunuza göre azaltip cogaltabilirsiniz ),
- 1 yumurta sarisi( fırına vermeden üzerine dokmek icin).
- Bir çimdik tuz.
- Yapılışı:
- Aldığınız acik sutu tencereye koyup dikkat ederek kaynatin.
- İyice tum nişastası çıkana kadar yıkadığınız pirinçleri kaynayan süte ekleyin.
- Uzunca bir sure ( yaklasik 2 saate yakın ) kısık ateşte devamlı kontrol ederek kaynatin.
- Pirinçler iyice pişip sutlac koyu bir kıvam aldığında şekerini ilave edin .
- Bir iki tasım daha kaynattiktan sonra altını kapatın ve kucuk güveç kablariniza yada ısıya dayanıklı kaselerinize 2 'ser kepçe doldurun.
- 3 kepçe kadar sutlacin icine bir yumurta sarısını hizlica kırıp karistirin ve sutlaclarinizin üzerine yemek kasigiyla 2'ser yemek kasığı dokun.
- Fırın tepsisinin icine güveçleri yerleştirin ve tepsiyi yarıya kadar su doldurun.
- Onceden isitilmis 200-220 derecelik fırında uzerleri nar gibi kizarana kadar pişirin.
- Pisen sutlaclarinizi iyice soğutun ve dilediğiniz sekilde süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder