15 Nisan 2014 Salı

Fırın Sütlaç

 Mis gibi bebeklerimize iç rahatlığıyla yedirecegimiz sütlacimiz icin...


  • Malzemeler (8 kase icin)
  • 2,5 litre sut ( hazır olmayacak),
  • 2 turk kahvesi fincanı kırık pirinc,
  • 2 su bardağı seker ( arzunuza göre azaltip cogaltabilirsiniz ),
  • 1 yumurta sarisi( fırına vermeden üzerine dokmek icin).
  • Bir çimdik tuz.

  • Yapılışı:
  • Aldığınız acik sutu tencereye koyup dikkat ederek kaynatin.
  • İyice tum nişastası çıkana kadar yıkadığınız pirinçleri kaynayan süte ekleyin. 
  • Uzunca bir sure ( yaklasik 2 saate yakın ) kısık ateşte devamlı kontrol ederek kaynatin.
  • Pirinçler iyice pişip sutlac koyu bir kıvam aldığında şekerini ilave edin . 
  • Bir iki tasım daha kaynattiktan sonra altını kapatın ve kucuk güveç kablariniza yada ısıya dayanıklı kaselerinize 2 'ser kepçe doldurun.
  • 3 kepçe kadar sutlacin icine bir yumurta sarısını hizlica kırıp karistirin ve sutlaclarinizin üzerine yemek kasigiyla 2'ser yemek kasığı dokun.
  • Fırın tepsisinin icine güveçleri yerleştirin ve tepsiyi yarıya kadar su doldurun.
  • Onceden isitilmis 200-220 derecelik fırında uzerleri nar gibi kizarana kadar pişirin.
  • Pisen sutlaclarinizi iyice soğutun ve dilediğiniz sekilde süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder