- Malzemeler
- 1 paket tereyag yada margarin,
- 1 su bardağı hindistan cevizi,
- 1 cay bardağı pudra sekeri,
- 1 cay bardağı irmik,
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine),
- 1 paket kabartma tozu ,
- 1 paket vanilya,
- Aldigi kadar un.
- Şerbeti İçin:
- 4 su bardağı su,
- 4 su bardağı toz seker,
- Yarım limon suyu.
- Üzeri icin:
- 1 yumurta sarısı,
- Üzerine serpmek icin hindistan cevizi.
- Yapılışı:
- Oda sıcaklığında tereyag ve diğer malzemeleri karıştırın.
- Un ilavesiyle kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
- Hamuru cok sert tutmayın ki pistikten sonra şerbetini çekmez.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elinizde yuvarlayin ve yağlanmis tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı surun ve hindistan cevizi serpin.
- Onceden isitilmis 180 derecede kizarana kadar pişirin.
- Pisen tatlılarınızı iyice soğutun.
- Şerbet icin tum malzemeleri kaynatin.
- Serbet kaynar haldeyken tatlıların üzerine dokun ve hzerini bir tepsiyle kapatın.
- Bu tatlıyı bir aksam onceden yaparsanız şerbetini cok daha iyi çeker.
- Üzerini kapatinca tatlılarınız hamurlasir sanmayın cok lezzetli oluyor.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder