10 Nisan 2014 Perşembe

Hintpare

Tarif icin Oktay ustaya tesekkurler ...


  • Malzemeler 
  • 1 paket tereyag yada margarin,
  • 1 su bardağı hindistan cevizi,
  • 1 cay bardağı pudra sekeri,
  • 1 cay bardağı irmik,
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine),
  • 1 paket kabartma tozu ,
  • 1 paket vanilya,
  • Aldigi kadar un.

  • Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı su,
  • 4 su bardağı toz seker,
  • Yarım limon suyu.
  • Üzeri icin:
  • 1 yumurta sarısı,
  • Üzerine serpmek icin hindistan cevizi.

  • Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında tereyag ve diğer malzemeleri karıştırın.
  • Un ilavesiyle kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
  • Hamuru cok sert tutmayın ki pistikten sonra şerbetini çekmez. 
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp elinizde yuvarlayin ve yağlanmis tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı surun ve hindistan cevizi serpin.
  • Onceden isitilmis 180 derecede kizarana kadar pişirin.
  • Pisen tatlılarınızı iyice soğutun.
  • Şerbet icin tum malzemeleri kaynatin.
  • Serbet kaynar haldeyken tatlıların üzerine dokun ve hzerini bir tepsiyle kapatın.
  • Bu tatlıyı bir aksam onceden yaparsanız şerbetini cok daha iyi çeker.
  • Üzerini kapatinca tatlılarınız hamurlasir sanmayın cok lezzetli oluyor.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder