- Malzemeler:
- 2 yemek kasığı tereyag,
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kasığı biber salçası,
- 1 yemek kasığı domates salçası,
- 2 adet sogan( yemeklik dogranmis),
- 1 yemek kasığı nane,
- 7 yemek kasığı bulgur,
- 8 su bardağı su ( tavuk yada et suyuda olur),
- Tuz,
- Karabiber,
- Yarım limon suyu.
- Yapılışı:
- Tencerede tereyağını eritip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine ununu koyup kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Sonrasında salcalarini ve nanelerini ekleyin.
- Suyunu , tuzunu ve karabiberini koyup kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya bulgurunu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte bulgurlar pişene kadar bekleyin.
- Pistikten sonra altını kapatın ve sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder