4 Mart 2014 Salı

Mengen Çorbası





  • Malzemeler:
  • 2 yemek kasığı tereyag,
  • 3 yemek kaşığı  un,
  • 1 yemek kasığı biber salçası,
  • 1 yemek kasığı domates salçası,
  • 2 adet sogan( yemeklik dogranmis),
  • 1 yemek kasığı nane,
  • 7 yemek kasığı bulgur,
  • 8 su bardağı su ( tavuk yada et suyuda olur),
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Yarım limon suyu.

  • Yapılışı:
  • Tencerede tereyağını eritip soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine ununu koyup kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Sonrasında salcalarini ve nanelerini ekleyin.
  • Suyunu , tuzunu ve karabiberini koyup kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya bulgurunu ve limon suyunu ilave edip kısık ateşte bulgurlar pişene kadar bekleyin.
  • Pistikten sonra altını kapatın ve sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder