- Malzemeler :
- 1 kilo un,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı sirke,
- 1 çay kaşığı tuz,
- Yeteri kadar su,
- Arasına koymak için 1 büyük yemek tabağı peynir,
- Kıyılmış maydanoz,
- Ara katlarına sürmek için 200 gram eritilmiş tereyağ.
- Yapılışı:
- Hamur tüm malzemelerle karıştırılır ve yavaş yavaş ılık su ilavesiyle yoğrulur.
- 1 saat üzeri örtülüp dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde 5 beze yapılır.
- Bezenin biri un yardımıyla bir yemek tabağı büyüklüğünde açılır ve üzerine erittiğiniz tereyağdan sürülür.
- Diğer bezelerde aynı şekilde açılır ve her biri yaglandıktan sonra üst üste konur.
- Beş bezede yağlanmış üst üste konduktan sonra yufka büyüklüğünde açılır.
- Korkmayın bezelerin her biri yağlandığından 5 hamurda kolayca açılıyor.
- Açılan hamur bir ruletle ( pizza kesicisi diyeyim daha kolay anlaşılması için) kesilir.
- Kestiğiniz hamurun arasına peynirli harçtan konur ve kapatılır.
- Yada katlamak istemezseniz iki katın arasına koyup o şekildede kızartabilirsiniz.
- Kızmış yağda kızartılır.
- Sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder