- Malzemeler
- 125 gram tereyag, yarım paket ( ben terem gurme kaymakli kullandım),
- 1 yumurta,
- 1 limon kabuğu rendesi.
- 1 cay bardağı siviyag,
- 1 cay bardağı pudra sekeri,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- Aldigi kadar un ( yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım).
- Hamuru bulamak icin 1 su bardağı irmik.
- Şerbeti icin:
- 2 su bardağı seker ,
- 2,5 su bardağı su,
- Bir kac damla limon suyu.
- Yapılışı:
- Öncelikle şerbet icin limon suyu haric sekeri ve suyu tencereye alıp kaynatin.
- Kaynayan şerbete bir kac damla limon suyu sıkın ve altını kapatıp soğutun.
- Tatlının hamuru icin oda sıcaklığında tereyağı un haric diğer malzemelerle karıştırın.
- Yavaş yavaş un, kabartma tozu ve vanilyayla ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizin icinde uzunlamasina yuvarlayin ve irmige bulayın yaglanmis tepsiye dizip onceden isitilmis 180 derecelik fırında hafif kizarana kadar oisirin( yaklasik 40 dakika sürüyor).
- Fırından sıcak olarak çıkmış tatlıların üzerine soguk şerbeti döküp dinlendirin.
- İyice şerbetini çektikten sonra kaymak yada dondurmayla servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder