- Malzemeler:
- 250 gram tereyag yada margarin ( 1 paket, oda sıcaklığında),
- Yarım cay bardağı siviyag,
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz seker,
- 3 yumurta,
- 1 su bardağı nisasta,
- 1 su bardağı kuru üzüm,
- 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş),
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldigi kadar un.
- Yapılışı:
- Oda ısısında tereyağını , sekeri ve yumurtayı karıştırın.
- İcine sırasıyla siviyag,nisasta ve azar azar un İlavesiyle hamuru yogurmaya başlayın.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edince icine kuru üzüm ve cevizinide ekleyin.
- Hamurdan gelisiguzel parçalar koparıp ( ceviz büyüklüğünde) yaglanmis kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Onceden isitilmis 175 derecede uzerleri hafif kizarana kadar pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelere arzu ederseniz Pudra sekeri serpebilirsiniz.
- Kapali bir kutuda uzun sure dayaniklidir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
ben yedim bu kurabiyeden, çok güzeldi ellerine sağlık :))
YanıtlaSil