10 Mart 2014 Pazartesi

Kaya ( Perişan ) Kurabiyesi


  •  Malzemeler:
  • 250 gram tereyag yada margarin ( 1 paket, oda sıcaklığında),
  • Yarım cay bardağı siviyag,
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz seker,
  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı nisasta,
  • 1 su bardağı kuru üzüm,
  • 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş),
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldigi kadar un.

  • Yapılışı: 
  • Oda ısısında tereyağını , sekeri ve yumurtayı karıştırın.
  • İcine sırasıyla siviyag,nisasta ve azar azar un İlavesiyle hamuru yogurmaya başlayın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edince icine kuru üzüm ve cevizinide ekleyin.
  • Hamurdan gelisiguzel parçalar koparıp ( ceviz büyüklüğünde) yaglanmis kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  • Onceden isitilmis 175 derecede uzerleri hafif kizarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyelere arzu ederseniz Pudra sekeri serpebilirsiniz.
  • Kapali bir kutuda uzun sure dayaniklidir.

Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

1 yorum:

  1. ben yedim bu kurabiyeden, çok güzeldi ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil