- Malzemeler ( 4 kişilik)
- 3 yemek kasığı siviyag yada tereyag,
- 2 yemek kasığı un ( tepeleme),
- 3 adet orta boy domates,
- 3 diş sarımsak,
- 1 yemek kasığı domates salçası,
- Tuz,
- Karabiber,
- 4 su bardağı su ( tavuk suyu olunca cok lezzetli oluyor),
- 1 su bardağı süt.
- Süslemek icin:
- Kasar peyniri rendesi.
- Yapılışı:
- Tencereye yağı alıp ununu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Diğer tarafta domatesleri, sarımsağı ve domates salçasını robottan geçirin.
- Kavrulmuş una robotta çektiğiniz karışımı döküp tuz ve karabiberini ekleyin.
- Suyunuda ekleyip kısık ateşte kaynatin.
- Kaynayan çorbanıza en son sütünü koyup bir iki taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Servis esnasında kasar peyniri rendesiyle sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder