- Malzemeler
- Kadayıfı icin:
- 300 gr kadar kadayıf,
- 1 su bardağı şeker ( azaltılıp çoğaltılabilir ),
- 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir ),
- 1 su bardağı kavrulmuş ceviz.
- Muhallebisi icin:
- 1 litre süt,
- 1 su bardağı şeker,
- 1 su bardağından bir parmak eksik un,
- 200 ml lik krema ( konulmaya da bilir),
- 1 poşet krem şanti,
- 3 parça damla sakızı,
- 125 gr tereyağı ( azaltılıp çoğaltılabilir).
- Yapılışı:
- Kadayıflar incecik kıyılır ve tavaya tereyagla birlikte alınıp orta ateşte devamlı karıştırarak kavrulmaya başlanır.
- Sekeri ve irice çekilmiş cevizleri eklenip hic basından ayrılmadan sabırla yarım saat kadar kavrulur.
- Teyzeminde dediği gibi bu işlemi düzgün sekilde yaparsanız tatlınız dolapta beklesede kadayıflar yumuşamaz , yani biraz sabır:))).
- Kavrulan kadayıflar iyice sogutulur.
- Baska bir tencereye tereyag alınır ve damla sakızları konulup eritilir.
- Üzerine ununu ilave edip hafif kavrulur.
- Sekeri ve sut ilavesiyle muhallebi karistirilarak pişirilir.
- Pisen muhallebi tamamen sogutulur ( yoksa bundan sonraki işlemi tutmaz).
- Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem santi ve kremasi dökülür mikserle 10 dakika cirpilir.
- İster bir borcama isterde benim gibi tek kişilik kuplara once kadayıf dokulup bir kasikla yada elinizle bastırılır.
- Üzerine muhallebisi dökülür.
- Kalan kadayifta muhallebinin üzerine konulur ve hafifçe bastırılıp dolapta en az 3-4 saat bekletilir.
- Citir citir kadayıfı ve yumusacik muhallebisiyle enfes olan bu tatlıyı en kısa zamanda denemeniz temennisiyle....
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder