3 Nisan 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Bakla

   Çok sevdiğim bir sebzedir bakla .Vitamin ve protein açısından son derece zengin bir besindir .Bakla B1, B2, B6 ve K vitaminlerinin yanı sıra potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da oldukça zengindir. Size daha sayamayacağım bir çok yararı olan bu sebzeyi etli olarakda yapmanız mümkün yanlız ben zeytinyağlısını daha çok tercih ediyorum:). Zeytıinyağlı tariflerinizin arasına katılacak güzel bir tarif . Buyrun...


  • Malzemeler
  • 700-750 gram bakla,
  • 2 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış),
  • Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı,
  • 1 adet limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı un,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Yarım demet dereotu ( kıyılmış),
  • 4-5 adet küp şeker,
  • Yeteri kadar su.

  • Yapılışı:
  • Tencereye sıvıyağını yada zeytinyağını alın soğanları kavurun.
  • Ayıklayıp yıkadığınız baklaları arzu ettiğiniz boyda kesin.
  • Kavrulan soğanlara baklaları ekleyin ve renkleri sararana kadar kavurun.
  • Tuzunu karabiberini ekleyin.
  • Renkleri dönen baklalara bir yemek kaşığı un dökün ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Limon suyunu,şekerini ve sebzelerin hizasında suyunu ilave edip kısık ateşte uzun süre pişirin ( yaklaşık 1 saat kadar).
  • Pişen yemeğimizin altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyin ve sogutun.
  • Ben zeytınğlıları soğuk sevdiğim için soğutun dedim ama siz sıcakta tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU










2 yorum:

  1. Ellerine saglik muhtesem olmus.

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkurler teyze'cim cidden cok lezzetli bir sebze bakla :)
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil