- Malzemeler
- 700-750 gram bakla,
- 2 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış),
- Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı,
- 1 adet limon suyu,
- 1 yemek kaşığı un,
- Tuz,
- Karabiber,
- Yarım demet dereotu ( kıyılmış),
- 4-5 adet küp şeker,
- Yeteri kadar su.
- Yapılışı:
- Tencereye sıvıyağını yada zeytinyağını alın soğanları kavurun.
- Ayıklayıp yıkadığınız baklaları arzu ettiğiniz boyda kesin.
- Kavrulan soğanlara baklaları ekleyin ve renkleri sararana kadar kavurun.
- Tuzunu karabiberini ekleyin.
- Renkleri dönen baklalara bir yemek kaşığı un dökün ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Limon suyunu,şekerini ve sebzelerin hizasında suyunu ilave edip kısık ateşte uzun süre pişirin ( yaklaşık 1 saat kadar).
- Pişen yemeğimizin altını kapattıktan sonra dereotunu ekleyin ve sogutun.
- Ben zeytınğlıları soğuk sevdiğim için soğutun dedim ama siz sıcakta tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Ellerine saglik muhtesem olmus.
YanıtlaSilCok tesekkurler teyze'cim cidden cok lezzetli bir sebze bakla :)
YanıtlaSilSevgiler ...