10 Ekim 2012 Çarşamba

Kaya ( perisan) Kurabiye

  • MALZEMELER
  • 1 paket yumusak margarin yada tereyagi,
  • 1 su bardagi seker ,
  • 1 su bardagi sari kuru uzum,
  • 1 su bardagi iri kirilmis ceviz,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • aldigi kadar un.

  • YAPILISI
  • Tereyagi ve seker iyice cirpilir.
  • Kuru uzum ve ceviz haric tum malzemeler iyice yogrulur.
  • Ele yapismayan bir hamur elde edilir.
  • Son olarak cevizi ve uzumude konulur , ceviz buyuklugunde sekilsiz parcalar koparilip yaglanmis tepsiye dizilir.
  • Onceden isitilmis 200 derecede kizarana kadar pisirilir.
  • Tarif teyzeme ait ( hulyalilezzetler).

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

4 yorum:

  1. Harika olmuş canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok saol teyze'cim her yaptigimda seni aniyorum iyiki varsin....
      Sevgiler

      Sil
  2. merhaba,
    annemin en sık yaptığı kurabiyedir,ama ne ilginçtir ben hiç yapmadım:)ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Anne Eli Gibi:)
      ins bundan sonra denersiniz ve begenirsiniz.

      Sevgiler

      Sil