- MALZEMELER
- 1 paket tereyagi yada margarin ( oda sicakliginda),
- 1 yumurta ( sarisi uzerine ),
- 1 su bardagi yogurt,
- 1 kalip beyaz peynir,
- bir tutam kiyilmis dereotu,
- bir tutam kiyilmis maydanoz,
- arzu ettiginiz baharatlar reyhan, kekik , nane olabilir,
- 1 tatli kasigi tuz ( peynirin tuzuna gore ayarlamanizi tavsiye ederim),
- aldigi kadar un ( ben 4,5 su bardagi kullandim ),
- bir paket kabartma tozu.
- YAPILISI
- Oda sicakligindaki tereyagini, yogurdu , yumurta akini iyice karistirin.
- Icine peynirini ve yavas yavas ununuda ilave edip yogurmaya baslayin.
- Tuzu ve kabartma tozunuda ekleyin.
- Son olarak arzu ettiginiz baharatlari ve kiyilmis dereotu , maydanozuda ekleyip yogurun.
- Ben sadece dereotu cok azda maydanoz kullandim baharat kullanmadim ama kullanilabilir.
- Ele yapisan yumusak bir hamur elde edin.
- Elinize biraz siviyag alip hamuru toparlayin.
- Yarim saat kadar dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar alip yuvarlayin ve yaglanmis tepsiye dizin.
- Uzerine ayirdigimiz yumurta sarisinida surup onceden isitilmis 180 derecelik firinda iyice kizarana kadar pisirin.
- Bu sahane tarif icin Oznur arkadasima tesekkur ediyorum:).....
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder