6 Ekim 2012 Cumartesi

Izgara Levrek

  • MALZEMELER
  • Kisi sayisinca levrek ( ben 4 tane kullandim),
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • karabiber,
  • tuz.

  • YAPILISI
  • Baliklarin uzerine bir bicakla 3-4 tane cizik atin.
  • Siviyag, karabiber ve tuzu karistirin baliklarin heryerine surun.
  • Attiginiz ciziklerin arasina karisimin iyice gecmesine dikkat edin.
  • Sonrasinda izgara teline yerlestirip ister mangalda isterseniz firininizin izgara bolumunde arkali onlu iyice kizarana kadar pisirin.
  • Yaninda guzel bir sogan salatasi ve limonla servis yapin.


  • SOGAN SALATASI
  • 4-5 adet kuru sogan,
  • yarim demet maydanoz,
  • pulbiber,
  • 2-3 yemek kasigi siviyag,
  • sumak.

  • YAPILISI
  • Soganlari yarim ay seklinde incecik dograyin.
  • Hafif tuzla avun.
  • Uzerine kiyilmis maydanoz, sumak ve siviyagini dokup arzu ederseniz az pulbiber ilavesiyle servis yapin.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder