- MALZEMELER
- 1 adet haşlanmış tavuk göğsü ( ben ek olarak birde but kullandim),
- 2 adet havuç,
- 1 adet salatalık ( burda olanlar icin bir buyuk salataligin yarisi kafi),
- 2-3 dal taze soğan,
- 2 adet sivribiber,
- 3-4 dis sarimsak,
- 1 su bardagi yogurt ( sulu olmamasina ozen gosterin cunki benimki biraz civik olmustu yogurdundan dolayi, kivami sizin zevkinize kalmis)
- 1 kase mayonez ( ben 3 yemek kasigi kullandim),
- yarım demet dereotu,
- yarim demet maydanoz,
- tuz,
- karabiber,
- pulbiber.
- YAPILISI
- Oncelikle tavuk gogsunu ve budunu haslayip iyice didikleyin.
- Diger sebzelerin hepsini cok kucuk ( mercimek ) buyuklugunde dograyin.
- Dogradiginiz malzemelerden sonrasinda suslemek icin ayirin ( yaklasik3-4 yemek kasigi kadar).
- Tum malzemelerin hepsini karistirin.
- Sarimsak , yogurt ve mayonezi karistirip sebzeli tavukla bulusturun.
- En son baharat ve tuzunuda ekleyip damak tadiniza gore ayarlayin.
- Kenara ayirdiginiz malzemelerle susleyip servis yapin.
- Tarif portakalagacina ait ben kucuk degisiklikler yaptim.
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder