- MALZEMELER
- 500 gram kadayif,
- 2 yemek kasigi eritilmis sogutulmus tereyagi,
- yarim cay bardagi siviyag,
- 2 su bardagi ceviz.
- Serbeti icin:
- 4 su bardagi seker,
- 3,5 su bardagi su,
- bir kac damla limon.
- YAPILISI
- Oncelikle serbeti kaynatip ilitin.
- Kadayiflari iyice didikleyin.
- Kolay bir sekilde yapmak isterseniz bicakla bir samtim olucak sekilde kiymanizi tavsiye ederim.
- Didiklenmis kadayiflari buyukce bir kaba alip eritilmis tereyagi ve siviyagla iyice harmanlayin.
- Firin tepsinizin dibini yaglayin ( ben tereyagiyle yagladim),
- Kadayifin yarisini tepsiye dokun ve elinizle bastirin.
- Uzerine irice elinizde dogradiginiz cevizleri serpin.
- Uzerine kalan kadayifin yarisini serpin ve tepsinin bir boy kucugu olan baska bir tepsiyle iyice bastirin.
- Onceden isitilmis 180 dereceliki firinda nar gibi kizarana kadar pisirin.
- Firindan cikan kadayifin ilk sicakligi gectikten sonra ilimis serbetle bulusturun.
- Uzerine antep fistigi yada findik , cevizle susleyip dilimleyin.
- Serbetini iyice cekince servis yapin.
- Kaymak yada dondurma ilavesiyle lezzetine lezzet katmis olursunuz unutmayin:)
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder