6 Ekim 2012 Cumartesi

Cevizli Kadayif

  •  MALZEMELER
  • 500 gram kadayif,
  • 2 yemek kasigi eritilmis sogutulmus tereyagi,
  • yarim cay bardagi siviyag,
  • 2 su bardagi ceviz.
  • Serbeti icin:
  • 4 su bardagi seker,
  • 3,5 su bardagi su,
  • bir kac damla limon.

  • YAPILISI
  • Oncelikle serbeti kaynatip ilitin.
  • Kadayiflari iyice didikleyin.
  • Kolay bir sekilde yapmak isterseniz bicakla bir samtim olucak sekilde kiymanizi tavsiye ederim.
  • Didiklenmis kadayiflari buyukce bir kaba alip eritilmis tereyagi ve siviyagla iyice harmanlayin.
  • Firin tepsinizin dibini yaglayin ( ben tereyagiyle yagladim),
  • Kadayifin yarisini tepsiye dokun ve elinizle bastirin.
  • Uzerine irice elinizde dogradiginiz cevizleri serpin.
  • Uzerine kalan kadayifin yarisini serpin ve tepsinin bir boy kucugu olan baska bir tepsiyle iyice  bastirin.
  • Onceden isitilmis 180 dereceliki firinda nar gibi kizarana kadar pisirin.
  • Firindan cikan kadayifin ilk sicakligi gectikten sonra ilimis serbetle bulusturun.
  • Uzerine antep fistigi yada findik , cevizle susleyip dilimleyin.
  • Serbetini iyice cekince servis yapin.
  • Kaymak yada dondurma ilavesiyle lezzetine lezzet katmis olursunuz unutmayin:)

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder