- Malzemeler:
- 2 su bardağı tel şehriye,
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ yada sıvıyağ,
- 2 adet kalçalı tavuk budu ( haşlanmış ve çok ince didiklenmiş),
- 5-6 tane taze soğan ( incecik kıyılmış),
- Yarım demet maydanoz ( kıyılmış),
- Bir tutam dereotu,
- 4-5 adet küçük doğranmış kornişon turşu,
- Yarım limon suyu,
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi,
- Tuz,
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber,
- 3,5 su bardağı tavuk suyu ( normal suda olur ama tavuk suyuyla çok lezzetli oluyor).
- Yapılışı:
- Tavuklar bol suda iyice haşlanır ve incecik didiklenir.
- Ayrı bir tencereye tereyağ alınır ve şehriyeler renkleri dönene kadar birlikte kavrulur.
- Hafif rengi dönünce üzerine 3,5 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte pişirilir.
- Pişen şehriyeler dinlendirilir.
- Diğer malzemeler incecik doğranır.
- Soğumuş yada ılımış şehriyelere sebzelerin hepsi eklenir, nar ekşisi tuzu ve baharatlarıda eklenip karıştırılır.
- Son olarak ekşisi konulur ve damak tadınıza göre ayarlanır.
- Afiyetle ikram edilir:)
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder