27 Şubat 2014 Perşembe

Arpacik Soğanlı, Mantarlı Et Sote


  • Malzemeler:
  • 1 kg kusbasi et,
  • 400 gram arpacik sogan,
  • 300-400 gram mantar ( küp küp dogranmis),
  • 3-4 yemek kasığı zeytinyağı ( arzu ettiginiz baska yağlarda olur),
  • 1 yemek kasığı domates salçası,
  • 1 yemek kasığı biber salçası,
  • 1 yemek kasığı kekik,
  • 1 cay kasığı karabiber,
  • Tuz,
  • Yeteri kadar su.




  •   Yapılışı:
  • Etler suyunu salip çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken etlere zeytinyagi konulur ve arpacik soğanları eklenip bes dakika kavrulur.
  • Sonrasında mantarlar ve baharatlar eklenip bes dakikada bu sekilde kavrulur.
  • Salçası eklenip karıştırılır tuz haric suyuda etin hizasında koyup pişmeye bırakılır.
  • Etler yumusacik olana kadar pistikten sonra altı kapatılır ve tuzu ilave edilir. 
  • Yanında pilavla sıcak servis yapılır. 

Afiyet olsun :) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder