- Malzemeler:
- 1 kg kusbasi et,
- 400 gram arpacik sogan,
- 300-400 gram mantar ( küp küp dogranmis),
- 3-4 yemek kasığı zeytinyağı ( arzu ettiginiz baska yağlarda olur),
- 1 yemek kasığı domates salçası,
- 1 yemek kasığı biber salçası,
- 1 yemek kasığı kekik,
- 1 cay kasığı karabiber,
- Tuz,
- Yeteri kadar su.
- Yapılışı:
- Etler suyunu salip çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken etlere zeytinyagi konulur ve arpacik soğanları eklenip bes dakika kavrulur.
- Sonrasında mantarlar ve baharatlar eklenip bes dakikada bu sekilde kavrulur.
- Salçası eklenip karıştırılır tuz haric suyuda etin hizasında koyup pişmeye bırakılır.
- Etler yumusacik olana kadar pistikten sonra altı kapatılır ve tuzu ilave edilir.
- Yanında pilavla sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun :)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder