- Malzemeler:
- 250 gram tereyag ( tariflerinizde halis tereyag kullanırsanız kurabiyelerinizin nasıl hıyır hıyır olduğunu göreceksiniz),
- 1 cay bardağı zeytinyagi ( siviyag),
- 1 cay bardağı sirke ( elma sirkesi kullandım),
- 3 yemek kasığı toz seker,
- 1 tatlı kasığı tuz,
- 1 tatlı kasığı mahlep,
- 1 paket kabartma tozu,
- Aldigi kadar un,
- Üzeri icin 1 yumurta sarısı ve corekotu (susam).
- Yapılışı:
- Öncelikle oda sicakligindaki tereyağına un ve kabartma tozu haric diğer malzemeleri koyup karıştırın.
- Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilavesiyle hamurunuzu yogurmaya başlayın.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edince 2 santim kalınlığında açıp çeşitli kurabiye kaliplariyla kesin ve yaglanmis kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve corekotu serpilip 180 derecede uzerleri kizarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder