- Malzemeler:
- 15-20 adet taze yesil biber ( dolmalik),
- 2 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
- 2-3 adet sivri biber( minik minik dogranmis,
- 1 adet taze kırmızı biber ,
- 2-3 adet domates ( kabukları soyulmuş ve minnacik dogranmis),
- 4-5 dis sarımsak,
- 2 yemek kasığı salça ( biri domates , digeri biber salçası),
- 1 yemek kasığı seker,
- 2-3 yemek kasığı nar eksisi,
- Yarım demet maydanoz,
- 1 yemek kasığı nane,
- 1 yemek kasığı reyhan,
- 1 cay kasığı Yenibahar ,
- Tuz,
- 1 tatlı kasığı karabiber,
- 1 tatlı kasığı pulbiber( isteğe bağlı),
- 2 su bardağı pirinc.
- 1 su bardağı su.
- Siviyag yada zeytinyagi.
- Yapılışı:
- Tencereye siviyag , sogan ve biberler alınır kavrulur.
- Üzerine domatesi ve salçaları eklenir .
- Pirinci ilave edilir.
- Baharatları, nar eksisi , sarimsagi ( rendelenmis yada dogranmis)ve sekeride ilave edilip kavrulur.
- En son suyu eklenip kısık ateşte demlendirilir.
- Ocaktan alınca kıyılmış maydanozu eklenir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyan harç içleri çıkarılmış ve yıkanmış biberlere doldurulur.
- Arzu eden biberlere kapak olsun diye domates kesip koyabilir.
- Tencereye dizilir.
- Biberlerin yarısından az yukarıya kadar sıcak su konur.
- Kısık ateşte pirinçler iyice sisip pişene kadar bekletilir.
- Pisince ister soguk ister sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder