- Malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye ( 1 gece onceden islatilmis),
- 2 adet kuru sogan ,
- 10-12 dilim pastirma,
- 2 adet yesil sivri biber,
- Yarım su bardağı siviyag yada zeytinyagi( isteğe göre daha az kullanilip 1 yemek kasigida tereyag eklenebilir),
- 1 tatlı kasığı karabiber,
- Tuz,
- Yarım tatlı kasığı kimyon( nohut, kuru fasulye gibi bakliyatların gazını almak icin),
- 1 yemek kasığı biber salcasi,
- Yeteri kadar su.
- Yapılışı:
- Öncelikle guvecinize siviyag ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
- Biberleri 1 'er santim kalınlıkta dograyip ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pastirmalari ekleyip kizartin.
- Bir gece onceden islatilmis şişmiş ve yıkanmış kuru fasulyeleri ekleyin .
- Biber salcasi ve baharatlarinida ekleyip kavurmaya devam edin.
- En son su ve tuz ilavesiyle karıştırıp kapağını kapatın ve onceden isitilmis 200 derecede 1 saat pisirin.
- Fırında pişirmek istemeyenler ocağın üzerinde de uzun sürede pisirebilir.
- Bir saat pişirmeden sonra fırının ayarını sona getirip 1,5 saat kadar pisirin.
- Burda bir parantez acalım herkesin kullandığı kuru fasulye farklı oldugundan pişmeye süresi degisir.
- Mutlaka arada bir kontrol etmeniz lazım ki pismismi pismemismi emin olasınız.
- Pişmekte olan kuru fasulyenizin hic suyu kalmamışsa kaynar su ilavesi yapabilirsiniz.
- Ben cok sulu sevmediğimden az su ekledim Cunki fırında bol su eklememe rağmen tum suyunu çekmişti.
- Yanında pirinc pilavı ve cacikla sahane gider.
- Simdiden kolay gelsin:).
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder