8 Temmuz 2014 Salı

Güveçte ( Fırında) Pastirmali Kuru Fasulye

    Geleneksel yemeklerimizden olan kuru fasulye birde güvece girip pastirmayla şenlenirse ne olur dersiniz. Tabiki tadından yenmez olur ama siz yinede deneyip bu guzel lezzeti kaçırmayın derim.


  • Malzemeler:
  • 2 su bardağı kuru fasulye ( 1 gece onceden islatilmis),
  • 2 adet kuru sogan ,
  • 10-12 dilim pastirma,
  • 2 adet yesil sivri biber,
  • Yarım su bardağı siviyag yada zeytinyagi( isteğe göre daha az kullanilip 1 yemek kasigida tereyag eklenebilir),
  • 1 tatlı kasığı karabiber,
  • Tuz,
  • Yarım tatlı kasığı kimyon( nohut, kuru fasulye gibi bakliyatların gazını almak icin),
  • 1 yemek kasığı biber salcasi,
  • Yeteri kadar su.
  • Yapılışı:
  • Öncelikle guvecinize siviyag ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
  • Biberleri 1 'er santim kalınlıkta dograyip ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Pastirmalari ekleyip kizartin. 
  • Bir gece onceden islatilmis şişmiş ve yıkanmış kuru fasulyeleri ekleyin .
  • Biber salcasi ve baharatlarinida ekleyip kavurmaya devam edin.
  • En son su ve tuz ilavesiyle karıştırıp kapağını kapatın ve onceden isitilmis 200 derecede 1 saat pisirin. 
  • Fırında pişirmek istemeyenler ocağın üzerinde de uzun sürede pisirebilir. 
  • Bir saat pişirmeden sonra fırının ayarını sona getirip 1,5 saat kadar pisirin.
  • Burda bir parantez acalım herkesin kullandığı kuru fasulye farklı oldugundan pişmeye süresi degisir. 
  • Mutlaka arada bir kontrol etmeniz lazım ki pismismi pismemismi emin olasınız. 
  • Pişmekte olan kuru fasulyenizin hic suyu kalmamışsa kaynar su ilavesi yapabilirsiniz. 
  • Ben cok sulu sevmediğimden az su ekledim Cunki fırında bol su eklememe rağmen tum suyunu çekmişti.
  • Yanında pirinc pilavı ve cacikla sahane gider.
  • Simdiden kolay gelsin:).
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder