Ramazan ayıbın vazgeçilmezi gullac sofralarımızdan eksik olmasın. Hafifliği ve lezzetiyle midelerimizi kuşatsın:).....
- Malzemeler:
- 1 paket gullac ( 400 gram),
- 2,5 litre sut ,
- 3 su bardağı seker,
- Arasına serpmek icin isteğe göre ceviz, Antep fistigi, fındık .
- Üzerini süslemek icin hindistan cevizi, taze meyva.
- Yapılışı:
- Sut ve sekeri ocağa alın ve seker eriyene kadar karistirin.
- Elinizi yakmayacak ama sıcağa yakın ılık olucak.
- Gullac yapraklarını çıkarın ve teker teker bol sut dökerek tepside islatin.
- Yarıya geldiğinizde arasına arzu ederseniz Antep fistigi , ceviz , fındık serpin.
- Yaprakların hepsi bitince kalan sütü üzerine boşaltın ve dolapta 4-5 saat bekletin.
- İsteginize göre süsleyin ve servis yapın.
- Gullaci misafirleriniz gelmeden 4-5 saat once yaparsanız en guzel sonucu elde etmiş olursunuz unutmayın.
Afiyet Olsun😊
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder