30 Haziran 2014 Pazartesi

Kabakli Muska Börek

       Ramazan-ı Şerif tüm bereketiyle evlerimizi donatiyor. Hamd olsun bizi bu güne çıkaran Rabb'ime ..
Dün iftarımızı cok sevdiğimiz iki aile ile birlikte yapmak nasip oldu. Yemeğin yanına yaptıgım bu çıtır borekler cok hafif ve kolay. Eger hemen pişirmek istemezseniz buzluga da konabiliyor.
Evde malzemeleriniz varsa iftara deneyin derim....


  • Malzemeler ( 21 yada 24 borek icin)
  • 3 adet yufka,
  • Sosu icin:
  • 1 cay bardağı siviyag,
  • 1 cay bardağı tereyag ( eritilmis ve sogutulmus) ,
  • 1 cay bardağı su,
  • Tuz,
  • İç harcı icin: 
  • 3 adet kabak ( rendenin buyuk tarafiyla rendelenmis),
  • 1 adet kuru sogan ( yemeklik dogranmis),
  • Siviyag,
  • Tuz, karabiber,
  • Bir tutam dereotu,
  • Bir tutam maydanoz ( ben dereotum az oldugundan ekledim siz koymayadabilirsiniz),
  • 1 kase kasar peyniri rendesi.

  • Yapılışı:
  • Once tavaya siviyag alıp soğanı kavurun.
  • Kavrulan soğana kabakları ekleyin ve yuksek ateşte suyunu çekene kadar kavurun. 
  • Ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kabağa tuz, karabiber , dereotu, maydanoz ve kasar peyniri rendesini ekleyin karistirin. 

  • Yufkanın birini masaya serin ve hazırladığınız yağlı sosu her yerine surun. 
  • İkinci resimde oldugu gibi yufkayı yarıya katlayın.
  • Tekrar soslayin ve uzunlamasina 7-8 serite kesin.
  • Kestiğiniz parçalara üçüncü resimdeki gibi iç harcından koyun ve muska seklinde bir sola bir saga kapatın. 
  • Bu islemi diğer iki yufkayada tekrarlayın. 
  • Hazırladığınız börekleri yaglanmis tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı surup susam dokun ve onceden isitilmis 200 derecede kizarana kadar pişirin.
  • Eger hemen pisirmezseniz buzdolabı poşetine koyup difrize kaldırın. 
  • Tarif icin canım teyzem'e ( hulyalilezzetler.blogspot.com ) tesekkurler ....
Afiyet olsun :) 
Kevser KURU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder