12 Haziran 2014 Perşembe

Kandil Simidi


     Gunun anlam ve önemine binaen sıcak sıcak daha dumanı ustundeymen kandil simitlerimin tarifini paylaşmak istiyorum ama oncesinde tum ıslam aleminin mübarek Beraat kandilini  kutlarim, Rabbim hepimize bu geceyi idrak edip değerlendirmeyi nasip eylesin . 
Dualarınızda olma temennisiyle......
  • Malzemeler (20-22 adet) 
  • 125 gram tereyag ( oda sıcaklığında),
  • Yarım cay bardağı zeytinyagi ( siviyagda olur),
  • 1 silme tatlı kasığı tuz,
  • 2 silme tatlı kasığı seker,
  • 1 tatlı kasığı dolusu mahlep,
  • 1 tatlı kasığı kabartma tozu,
  • 2 silme yemek kasığı yogurt,
  • Yarım cay bardağı elma sirkesi ( kucuk cay bardağı olucak),
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine ),
  • 3-3,5 su bardağı un.
  • Üzeri icin:
  • Susam, cörekotu 
  • Yapılışı: 
  • Tum malzemeleri karıştırın.
  • Un ilavesiyle kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
  • Eger 3 su bardağı un ilave ettikten sonra hala hamurunuz elinize yapışıyorsa kalan yarım su bardağınida ekleyin.
  • Hamuru yarık saat dinlendirin ( dolapta).
  • Dinlenen hamurdan halkalar yapıp yağlı kağıt serilmiş yada yaglanmis tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün . 
  • Susam yada çörekotu serpip onceden isitilmis 180 derecede iyice kizarana kadar pisirin.
  • Pişip pismedigini altına bakarak anlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun:) 
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder