- Malzemeler
- 3 su bardağı ince bulgur ,
- Yarım su bardağı irmik,
- 1 yumurta,
- Tuz,
- Karabiber ( 1 tatlı kasığı),
- Kimyon ( 1 tatlı kasığı),
- 1 su bardağı un,
- 1 yemek kasığı biber salçası,
- İslatmak icin sıcağa yakın su.
- Sosu icin:
- 4-5 adet soyulmuş ve küçücük dogranmis domates,
- 5 dis dövülmüş sarımsak,
- Siviyag,
- 1 demet kıyılmış maydanoz,
- 1 yemek kasığı domates salçası,
- 1 yemek kasığı biber salçası,
- Tuz,
- 1 cay bardağı köfteleri hasladiginiz sudan.
- Yapılışı:
- Bulgur,irmik,tuz,karabiber ve kimyon karistirilip bir kaba alınır üzerine kısır islatir gibi uzerini gecicek sekilde sıcağa yakın su ile islatilir.
- Kapağı kapatılıp sisirilir.
- Sisen bulgura yumurtası unu ve az su ilavesiyle sakız gibi olana dek yoğrulur.
- Yogrulan hamura en son salçası eklenir ve yoğrulmaya devam edilir.
- Cok asırı su eklemeyin ki hamurunuz yumusak olmasın .
- Hamurdan minik minik toplar yapıp parmaginizla ortasına bastırın.
- Tum hamur bitene kadar bu sekilde yapmaya devam edin.
- Kaynamış suya bir kac adet limon tuzu ve tuz dokun.
- Hazırladığınız köfteleri suya atın ve kaynatin.
- Kaynayan köfteler suyun yüzüne dogru çıkınca olmus demektir.
- Köfteleri süzün ama suyundan bir kenara ayırın.
- Baska bir tencerede siviyag ve dövülmüş sarımsakları kavurun.
- Üzerine salcalarini ekleyin.
- Dogradiginiz domatesleri ve tuzunu koyun.
- 1 cay bardağı kenara ayırdığınız sudan ekleyip kapağını kapatın ve iyice pisirin.
- Pisen sosa köfteleri ekleyin.
- En son kıyılmış maydanozlarini ilave edin.
- Tabağa alıp sıcak servis yapın.
- Tarifin ölçüleri icin hulyalilezzetler.blogspot.com 'a canım teyzeme cok tesekkurler...
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder