- Malzemeler:
- 1 kg kiyma ( kuzu ve orta yağlı olursa daha lezzetli olur, satırda çekilmiş yada sadece bir defa makinede çekilmiş),
- 2 adet kuru sogan ( incecik kıyılmış ),
- 1 adet kırmızı taze biber ( cok minik dogranmis),
- 2-3 adet yesil biber ( aynı sekilde dogranmis),
- Yarım demet maydanoz ( kıyılmış),
- Tuz,
- 1 tatlı kasığı karabiber,
- 1 tatlı kasığı pulbiber,
- 5-6 dış sarımsak ( dövülmüş yada incecik dogranmis),
- Üzeri icin:
- 6-7 domates ,
- 5-6 yesil sivri biber,
- Yapılışı:
- Kiyma ve diğer malzemeleri yarım cay bardağı su ile beraber iyice yogurun.
- Tepsinize hazırladığınız haricinizi döküp duzeltin.
- Üzerini düzeltirken az zeytinyagi dokebilirsiniz.
- Dilimlere ayırıp üzerine domates ve biber koyun .
- Folyoyla kapattığınız tepsiyi onceden isitilmis 200 derecelik fırında yarım saat pisirin.
- Yarım saat sonra folyoyu açıp üzeri kizarana kadar pişirmeye devam edin.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun:)
Kevser KURU
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder