Dun aksamin ikinci tatlisi benim gercekten yapmaktan ve sunmaktan gurur duydugum sevgili teyzeme ait olan yuzunuzu hic bir sekilde kara cikartmiyacak cinsten. Daha onceleri midye baklavayi farkli sekillerde yapmistim yanliz dun gece teyzemin tarifini denedikten sonra kesinlikle bir daha baska tarif kullanmiyacagimi anladim:). Agizda dagilan guzel bir tatli oldu. Yapmasida dusunuldugu kadar zor degil. Yanliz yenilecek kadar serbetlenmesini tavsiye ederim. Arta kalanlari bir kurabiye kutusunda muhafaza edebilirsiniz ( teyzemin tavsiyesi). Simdi tarifimiz soyle.......
MALZEMELER
1 cay bardagi sut,
1 cay bardagi siviyag,
1 yemek kasigi kuru maya ( bir kucuk pakete tekabul ediyor),
1 yumurta,
aldigi kadar un ( tam 2,5 su bardagi aldi).
Uzerlerine surmek icin:
100 gram tereyagi eritilmis ve sogutulmus,
yarim cay bardagi siviyag.
Acmak icin :
nisasta.
Arasina koymak icin:
ceviz.
Serbeti icin:
3 su bardagi su,
4 su bardagi seker,
ceyrek limon.
YAPILISI: Hamur malzemeleriyle ozlu bir hamur yogurulur hic dinlendirmeden iki parcaya bolunur. Her bir parca bes'e ayrilir bir tabak buyuklugunde nisastayla teker teker acilir.Yani elimizde 10 parca hamur oluyor ceviz buyuklugunde. Bu actigimiz bes parca ust uste konulup aralarina nisasta serpilir ve yufka buyuklugunde hepsi birlikte acilir. Siki bir sekilde rulo yapilir ve yirmi parca'ya bolunur. Her bir parca hafif oval sekilde acilir. Yanliz acarken ic kisimlari yukariya dogru olucak ve o sekilde acilicak unutmayin aynen taze gelin mantisindaki gibi:). Buyuklugu bir cay tabagi kadar oluyor icine bolca ceviz konup kapatilir ve tepsiye dizilir.Diger bes hamurda ayni islemden gecer. Uzerine eritilmis ve sogutulmus siviyagla karistirilmis yag surulur ve onceden isitilmis 180 derecede hic mayalandirmadan pisirilir.
Serbeti kaynatilir ve ilitilir. Sogumus tatliya ilik serbet dokulur. Teyzemin tavsiyesi ne kadar tatli yenicekse o kadar serbetlemek:) ve yemeden 15 dakika once serbetlenmesi.Sonra afiyetle ne kadar guzel agizda dagilan bir tarif diye diye yenir:)))......
AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU
Biraz yapması uzun zaman alsa da denedik ve çok beğendik.
YanıtlaSilBegenmenize cok sevindim:)) . Evet yapimi biraz zaman aliyor haklisiniz.
YanıtlaSilSevgiler