5 Aralık 2011 Pazartesi

Patlican Musakka


Bu yemegi kayinvalidem kulaklari cinlasin cok guzl yapar. Bende kendi usulumce yapip sunmustum. Tarifimiz su sekilde...

MALZEMELER
300 gram kiyma,
1 adet buyuk kuru sogan( yemeklik dogranmis),
4-5 dis sarimsak,
5 adet buyuk domates,
1 kilo patlican ( kup kup dogranmis tuzlu suda bekletilmis),
siviyag,
yarim demet maydanoz
1-2 yemek kasigi salca,
tuz,
karabiber,
1 tatli kasigi seker.

Uzeri icin
sarimsakli yogurt.

YAPILISI: Tencereye kiyma alinip suyunu salip cekene kadar beklenir. Suyunu ceken kiymaya siviyagi eklenip kuru soganlarla kavrulur. Iyice kavrulan kiymaya salcasi ve sarimsaklari eklenir. Kup dogranmis patlicanlari kiymaya katip uzerine kabuklari soyulmus domatesleri dogranir baharat ve seker ilavesiyle pismeye birakilir. Pisen yemege altini kapattiktan sonra ince ince dogranmis maydanozlari serpilir. Servis yaparken sarimsakli yogurtla sicak olarak sunulur.

AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder