22 Aralık 2011 Perşembe

Tavuklu Pirinc Corbasi

Cocuklar icinde besleyici bir corba......

MALZEMELER
1 adet tavuk gogsu yada 2 adet haslanmis kalcali tavuk,
1 yemek kasigi salca ( domates yada biber salcasi arzuya gore),
1 tatli kasigi kuru nane,
bir kac yemek kasigi siviyag,
1 su bardagindan 2 parmak eksik pirinc,
yeteri kadar su yada tavuk suyu ( ben hasladigim tavuklarin suyunu kullandim),
yarim limon suyu,
tuz,
karabiber.

YAPILISI: Tavuklari bol suda haslayin ve suyunu corbaya kullanmak icin suzdurun. Soguyan tavuklari didikleyin. Orta boy bir tencerede bir iki yemek siviyagda salca ve kuru naneyi kavurun uzerine yeteri kadar suyunu ekleyip kaynamaya birakin. Kaynayan suya yikanmis pirincleri ekleyip kisik ateste pirincler iyice yumusayana kadar pisirin. Pisen corbaya didilmis tavugu,limon suyunu ve baharatlarini ekleyip sicak servis yapin.Arzu edilirse bu corbanin uzerine bir tutamda maydanoz serpilebilir.


AFIYET OLSUN:)
Kevser KURU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder